TikTok çocukların mahremiyetini ihlal etme suçlamasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

TikTok çocukların mahremiyetini ihlal etme suçlamasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal paylaşım platformlarından olan TikTok, her ne kadar dünya genelinde popüler bir platform haline gelmiş olsa da, hakkında ciddi suçlamalarda bulunuyor. Şimdi ise TikTok hakkında suç duyurusunda bulunan gizlilik gözlemcileri, “çocukların mahremiyetini ihlal ettiği” gerekçesini sundu. Diğer yandan Dijital Demokrasi Merkezi ve Reklamsız Çocukluk kampanyası gibi grupların da bulunduğu 20 gizlilik gözlemcisinden oluşan organizasyon, ABD Federal Ticaret Komisyonu’na bulunduğu suç duyurusu ile TikTok’un  "Amerika’daki Çocukların Çevrim İçi Mahremiyetinin Korunumu yasasına aykırı hareket ettiği ve çocukları riske attığını"  iddiasını öne sürdü.

TikTok’un 13 yaşın altındaki çocukların kişisel bilgilerini, ebeveyn izni olmadan topladığını öne süren gizlilik gözlemcileri, kullanıcılara ait verileri ticari amaçla kullandığı uygulama sebebiyle çocukların uygunsuz içeriklere veya kötü niyetli kişilerin istismarına açık olduğu ifade edildi.

Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecekTwitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecek

TikTok hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Daha çok gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok, Çin teknoloji şirketi ByteDance’e ait durumda. TikTok’un Çinli bir ticari girişimi olduğu belirten ABD’li yetkililer, bu noktada çocukların arasındaki geniş çaplı kullanım sebebiyle “ulusal güvenlik“ riskleri oluşturabileceği ifade ediliyor. TikTok platformuna daha öncesinde 2019’da “çocuklara ait verileri izinsiz topladığı” sebebiyle ABD’de 5.7 milyon dolar para cezası verilmişti.

Yazılı açıklama yapan TikTok, kullanıcıların gizliliğini ciddiye aldığını uygulamanın kullanıcılar için güvenli ve eğlenceli bir platform olduğunu belirtiyor. Çocuklar için uygunsuz içerikler noktasında ise TikTok’un “kısıtlı mod seçeneği” gibi yöntemler ile içeriklerin filtrelenmesi gerektiği uyarılıyor.


En çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok olduEn çok harcama yapılan mobil uygulama TikTok oldu
Instagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecekInstagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecek

PAYLAŞ