TikTok CEO'sundan şok ayrılık kararı - Haberler - indir.com

TikTok CEO'sundan şok ayrılık kararı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 19:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

TikTok platformunun çatı şirketi olarak görevlerini sürdüren ByteDance, yaşanan ayrılık sebebiyle gündemde yerini aldı. Şirketin CEO'su Zhang Yiming, görevinden ayrılacağının bilgisini aktardı. 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu TikTok'un üst kuruluşu ve başarılı şirketler arasından yer alan BytrDance'dan şok bir ayrılık haberi verildi. Şirketin CEO'su konumunda yer alan alan ve aynı zamanda TikTok'un kurucu ismi olan Zhang Yiming, görevinden istifa etti. TikTok projesi ile şirketin en değerli girişimini gerçekleştirmiş olan CEP Yiming, ideal yönetici becerilerinin bazılarından yoksun olduğunu dile getirerek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şirketin kurulduğu 2012 yılından bu yana CEO'luk görevini yürüten Yiming’in yerine kurucu ortak Liang Rubo geçecek.

ByteDance'nn piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştıByteDance'nn piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı

ByteDance CEO’sunun endişelendiği durumlar vardı

ByteDance tarafından kamuoyuna sunulan bir iç mektupta Yiming, pozisyonuna ve farklı bir rolde nasıl daha etkili olabileceğini hissettiğini düşündüğünü aktardı. Zhang Yiming, "Şirketi kurmadan önce sahip olduğum fikirlere hala çok fazla güveniyorum ve bu konseptleri güncelleyerek kendime meydan okuduğumdan endişeleniyorum" ifadelerini kullandı. Farklı bir kişinin şirketin ilerlemesini daha bir şekilde sağlayacağını dile getiren CEO, organizasyonel piyasa ilkelerini analiz etmek adına ideal bir yönetici yeteneklerine sahip olmadığını aktardı. CEO aynı zamanda daha çok kitap okumak gibi yalnız etkinliklerden daha fazla keyif aldığının altını çizdi. 

Koltuğuna geçecek olan bir kişinin şirketin ilerlemesinde daha iyi bir pay sahibi olacağını dile getiren Zhang Yiming, gelecek altı ay içerisinde gerçekleşecek olan değişimin uzun vadeli strateji, kurumsal kültür ve sosyal sorumluluk konuları üzerinde çalışmalar yapmada daha fazla avantaj sağlayacağı dile getirildi. Konuyla ilgili olarak gerçekleşen tüm gelişmeler Çin merkezli firma için pek de yeni sayılmaz. Geçtiğimiz ay içerisinde ByteDance, eski Xiaomi CFO’su Chew Shouzi'nin Mart ayında ana şirkette CFO pozisyonuna geçeceğini dile getirmişti. Bunun ardından kısa bir süre sonra ise Shouzi TikTok‘un CEO’luk pozisyonuna getirildi.


ByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyorByteDance, TikTok'un ABD'ye satılmaması için mücadele ediyor
TikTok Global'in kurulması, Bytedance'in sonunu getirebilirTikTok Global'in kurulması, Bytedance'in sonunu getirebilir
Tencent ve ByteDance davalık olduTencent ve ByteDance davalık oldu

PAYLAŞ