TikTok 3 milyon barajını geçen 5. uygulama oldu - Haberler - indir.com

TikTok 3 milyon barajını geçen 5. uygulama oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 09:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son birkaç yılın öne çıkan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, 3 milyon barajını geçen beşinci uygulama olmayı başardı. Diğer dört uygulama ise Facebook’un çatısı altında olan uygulamalardan oluşuyor.

Çıkış yaptığı günden beri büyük ilgi gören ve dünya çapında adeta önlenemez bir popülerlik kazanan TikTok, popülerliğini arttırmaya devam ediyor. ByteDance çatısı altında olan uygulama bugün başarısını somutlaştıran bir dönüm noktasına ulaşmayı başardı. Dünya genelinde çok geniş bir kullanıcı sayısına sahip olan uygulama 3 milyar indirme sayısını geçti. Daha önce bu başarı sadece Facebook çatısı altında yer alan şirketlere aitti.

TikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacakTikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacak

TikTok ve YouTube birleşiyor

Gelecek gördüğü sosyal medya uygulamalarını çatısı altına alarak sektörde adeta tekel haline gelen Facebook şirketi Facebook ile Instagram ve mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ile Messenger’la 3 milyar indirme sayısını aşan ilk şirket olmuştu. Bu dört uygulama ve oyunlar dışında ise 3 milyar indirmeyi aşan uygulamalar listesinde başka bir isim yer almıyordu ki TikTok tüm dengeleri değiştirdi.

Sensor Tower’ın tarafından açıklanan verilere göre TikTok, 3 milyar indirme barajını geçmeyi başaran, Facebook uygulaması ve oyun olmayan tek mobil uygulama olmayı başardı. Ancak TikTok’un bu başarısı, platformun Facebook’u yakalamaya uzak olduğu gerçeğini de hala değiştirmiyor. Çünkü Facebook’un aylık aktif 2,85 milyar kullanıcıyken TikTok’ta aylık aktif kullanıcı sayısı 732 milyon.

2016 yılında çıkış yapan TikTok kısa süre içinde sosyal medya içerik üreticileri ve diğer platformlardan ayrışan yeni dijital kültürüyle büyük bir popülerlik kazanmayı başarmıştı. Özellikle salgın döneminde uygulamanın kullanıcı sayısında bir hayli artış yaşanmıştı. Dünya genelinde evlerine kapanmak zorunda olan insanların vakit geçirmek için TikTok indirmeye başlaması uygulamanın popülerliğinin artmasına büyük bir katkı sağlamıştı. Yeni özelliklerle kullanıcı alışkanlıklarına uyum sağlayan ve bu popülerliği korumayı başaran uygulama günümüzde sosyal medya uygulamaları arasında en hızlı büyüyen platformlar arasında yer alıyor.

TikTok’un sosyal medya platformları arasında yakaladığı bu inanılmaz başarı, rakiplerini de TikTok’taki bazı özellikleri kendi platformlarına entegre etmeye zorladı. Instagram, Ağustos 2020’de Reels özelliğini çıkarmış ve uygulamanın Akış ve Keşfet sayfalarında kullanıcılar için kısa biçimli videoları kullanıma sokmasını sağlamıştı. 


TikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyorTikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyor

PAYLAŞ