TikTok 1,5 milyar indirilmeyi geçti - Haberler - indir.com

TikTok 1,5 milyar indirilmeyi geçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-18 13:43:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kullanıcıya sunulduğu günden itibaren oldukça büyük kitleleri etkisi altına alan TikTok, her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. Zaman zaman skandallar ile anılıyor olsa da adeta rakiplerini kıskandıracak bir popülerliğe erişen TikTok, popülerliğini artıracak hamleler yapmaya devam ediyor. Şöyle ki 2019 yılı içerisinde 614 milyon kez indirilen TikTok, toplamda 1,5 milyar kez indirilme sayısına ulaştı. Piyasaya girdiği günden itibaren oldukça hızlı bir yükseliş seyreden ve adeta devrim yapan TikTok, son zamanların en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Platform elde ettiği bu başarı sebebiyle birçok sosyal medya karşısında adeta bir tehdit oluşturdu. Oldukça yüksek indirilme sayısına sahip olan TikTok, günümüze kadar tercih edilen en popüler sosyal medya platformlarını dahi geride bırakmayı başaran isim oldu. 

Platformun kısa süre içerisinde bu kadar yüksek indirilme sayısına ulaşması piyasada yer alan diğer eğlence uygulamalarına gölge düşürdü. Mobil istihbarat şirketi olarak görev yapan Sensor Tower şirketi, geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapordan elde edilen bilgilere göre TikTok, sadece 2019 yılı içerisinde 614 milyon indirilme sayısına ulaşmayı başardı. Bu bilgi doğrultusunda TikTok'un geçtiğimiz seneye göre yüzde 6 daha fazla indirme sayısına ulaştığını görebiliyoruz. Platform şubat ayı içerisinde 1 milyar indirilme sayısını da geride bırakmayı başarmıştı. Rapordan elde edilen bir diğer bilgiye göre TikTok platformunun diğer sosyal medya uygulamaları ile olan rekabeti gözler önüne serildi. TikTok, rakiplerini oldukça kıskandırıyor gibi gözüküyor. 

Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzereInstagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere

TikTok, Facebook ve Instagram'ı geride bıraktı

Oyun dışı en çok indirilen uygulamalar listesinde 3. sırada yer alan eğlence uygulaması TikTok, elde ettiği başarı ile Instagram ve Facebook'u geride bırakmayı başaran isim oldu. Sensor Tower tarafından yayınlanan rapordan önemli bir bilgi daha elde edildi. Söz konusu bu bilgide TikTok platformunun, global pazarda adeta zirvenin esas sahipleri olarak adlandırılan Facebook ve Instagram'ı geride bıraktığını görüyoruz. Bu yıl içerisinde en çok indirilen oyun olmayan uygulamalar listesinde de üçüncü sırada yer aldı. Listesinde birinci sırasında WhatsApp yer alırken ikinci sırada ise Messenger yer alıyor. Üçüncü sırada söylediğimiz üzere TikTok, dördüncü ve beşinde ise Facebook ile Instagram yer alıyor. 

ABD'de dahil olmak üzere birkaç ülkede daha çeşitli soruşturmalar ve yasaklamalar ile karşı karşıya kalan eğlence uygulaması TikTok, özellikle de ABD tarafından Ulusal Güvenlik Tehdidi olarak adlandırıldı. Bunun yanı sıra aynı zamanda içerisinde yer alan müstehcen içerikler, şiddete meyillendiren içerikler ve buna benzer daha birçok zararlı içerik nedeniyle birçok ülkede tepki gören TikTok, tüm bunlara rağmen popülerliğinden herhangi bir kayıp yaşamadığını raporlardan elde edilen bilgilerden görüyoruz. ByteDance şirketi konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmasa da verilere baktığımızda platform hız kesmeden yükselmeye ve gelişmeye devam ediyor. Gelecek yıllarda TikTok'un nerede olacağı açıkçası merak edilen en önemli konular arasında yerini alıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyorMark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyor
TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!
Tiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecekTiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecek

PAYLAŞ