Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi? - Haberler - indir.com

Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-04 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tidal ve Spotify son zamanlarda en sık karşılaştırılması yapılan dijital müzik dinleme platformlarıdır. İkisinin de kullanıcıların müzik deneyimini daha iyi bir nokatay getiren özellikler bulunuyor. Sizin için Tidal ve Spotify karşılaştırmasını yaptık ve platformların öne çıkan özelliklerine değindik. Spotify, uzun yıllardır ülkemizde tanınan ve kullanılan bir dijital müzik dinleme platformudur. Tidal ise yeni ve ülkemizde çok fazla bilinen bir platform değildir. 

Tidal’da ünlü müzisyen Jay-Z'nin imzası var

2014 yılında geliştirilen Tidal dijital müzik dinleme platformu, 2015 yılında rap şarkıcısı, müzik yapımcısı Jay-Z'nin sahibi olduğu şirket tarafından satın alındı. Sonrasında ise işler çok daha ilginç bir hal aldı. Çünkü Jay-Z'nin arkadaşlarının yeni şarkılarına ilk önce ve diğer platformlara girmeden uzun bir süre sadece Tidal üzerinden ulaşılmaya başlandı. Beyonce, Rihanna gibi dünya müzik piyasasının önemli isimlerinin yeni şarkılarının ilk kez Tidal’da yayınlanması platformu her daim bir adım öne geçiriyor.

Tidal Tüm Kullanıcılara Ücretsiz Sürüm SunacakTidal Tüm Kullanıcılara Ücretsiz Sürüm Sunacak

Jay-Z’nin Tidal üzerindeki imzası yalnızca arkadaşları değil. Aynı zamanda bir müzisyen olan Jay-Z pek çok dijital müzik dinleme platformunun sunduğundan çok daha yüksek kalitede bir müzik sunuyor. Kulaklığınızı taktığınız zaman müziği ruhunuzun en derininde hissetmenizi sağlamayı hedefliyorlar.

Geniş ama verimsiz Tidal müzik arşivi

Tidal'ın sahibi olan Jay-Z aynı zamanda bir müzik yapımcısı da olduğu için pek bilinmiyor ya da köşede unutulmuş şarkıları da Tidal'a ekliyor. Ortaya Spotify'dan neredeyse 10 milyondan daha fazla şarkıya sahip olan bir müzik arşivine sahiptir. Tidal, kullanıcılarına 60 milyondan fazla şarkı sunuyor. Spotify’dan katbekat geniş bir hip-hop müzik arşivi olmasına rağmen Tidal yalnızca 32 tane hip-hop çalma listesi sunuyor. Spotify’da ise hip-hop çalma listelerinin sayısı tam 54 tane. Tabii müzik türleri zevkinize göre değişir, maksat o türlere ilişkin içerik çeşitliliği olduğunda Spotify bir adım önde.

Podcastseverlerin tercihi Spotify

Podcastler son zamanlarda hem dünyada hem de ülkemizde oldukça popüler bir hale geldi. Podcast sevenlerin dinleyebileceği pek çok farklı dilde podcast bulunuyor. Youtube, Vimeo gibi video izleme platformları podcast dinlemek için çok tercih edilmediği için en iyi dinleme alternatifi dijital müzik dinleme platformları. Tidal platformu, podcast konusunda geride kalıyor. Platform içerisinde yirmiden az sayıda podcast kanalı bulunuyor. Bunların da çoğu hip-hop kültürünü üzerine yayın yapan kanallar. Spotify ise bu konuda oldukça iyi iş çıkarıyor. Platformda amatör, profesyonel, yerli, yabancı onlarca podcast kanalının yayınına ulaşabiliyorsunuz. 

Tidal video özelliği ile öne çıkıyor

Tidal ve Spotify birer dijital müzik dinleme platformu olsalar da müzik piyasasının en önemli ürünlerin başında gelen video klipler konusunda kullanıcıları memnun eden taraf oluyor. Tidal, kullanıcılarına 250 binden fazla video klip sunuyor. Burada sadece şarkı klipleri yayınlanmıyor. Bunlarla beraber konser kayıtları, akustik performanslar, amatör kayıtlar gibi farklı videoları da yayınlıyor. Spotify ise bu konuda oldukça yetersiz. Şarkısını ya da albümünü yayınlayan sanatçının inisiyatifine göre bir video ya var ya yok.

Yeni müzik keşfetmeyi sevenler için Spotify

Çalma listeleri konusunda her iki platformunda da hakkını vermek gerekiyor. İkisinde de modunuza uygun çalma listeleri, ruh haline göre farklı türden müzikler, parti ve benzeri ortamlar için kullanabileceğiniz özel olarak hazırlanmış çalma listeleri bulmak mümkün. Radyo özelliği ile beraber yeni şarkılar keşfedebilirsiniz. 

Tidal müzik kalitesi ile bir adım önde

Tidal platformunun Spotify'a göre çok daha yüksek kalitede müzikler sunduğuna değinmiştik. Platformların sunduğu müzik kalitesi konusunda detay vererek daha bir tablo oluşturmak mümkündür. Tidal; Normal, Yüksek, Hifi ve Master olmak üzere dört farklı müzik kalitesi sunuyor. Normal kalite, kısıtlı veri kullanımı sırasında kullanıyor. Yüksek kalite, 320 kb/sn ile ses kalitesi ve veri kullanımı arasında bir denge sağlıyor. Hifi kalite, 44,1 kHz / 16 bit ses dosyaları ile CD kalitesini yakalıyor. Master kalite ise 96kHz / 24 bit ses dosyaları ile büyüleyici bir müzik deneyimi sunuyor.

Spotify; Otomatik, Düşük, Normal, Yüksek ve Premium olmak üzere beş farklı müzik kalitesi sunuyor. Sunulan en yüksek kalitede Spotify, 320 kb / sn müzik akışı sunuyor ama bu akışta bazı kayıplar yaşanıyor. Bu nedenle en yüksek kalitede dinlerken yüksek performans sunan bir hoparlörde ya da kulaklıkta bile müziğin ince ayrıntılarını kaçırabiliyorsunuz.


Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!
Tidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar SunabilecekTidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar Sunabilecek
Tidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altındaTidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altında

PAYLAŞ