Tidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altında - Haberler - indir.com

Tidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 18:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Ünlü rapçi Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrimiçi müzik platformu Tidal hakkında soruşturma bşlatan Norveç, ülkenin ekonomik ve çevresel suçlarını araştıran ve aynı zamanda cezalandıran Qkokrim isimli kurumu tarafından başlatılan soruşturmanın nedeni, geçtiğimiz mayıs ayında çıkan dinleme sayılarının şişirilmesi iddiası. Söz konusu olan olayla lgili çıkan haberlerde, Beyonce’nin “Lemonade” ve Kanye West’in “The Life of Pablo” albümlerinin Tidal uygulamasında 320 milyon sayıya ulaştıklarını duyurdular. Fakat gel görelim ki bunun gerçeği yansıtmadığı da çok kısa bir süre önce öğrenildi.

Albümlerin dinlenme sayılarının fazla fazla söylenmesi, söz konusu olan sanatçıların hak etmedikleri halde fazladan ücret aldıkları anlamına geliyor. Tüm bu yaşananlara rağmen, aynı dönemlerde çıkan haberlerde Tidal’ın 3 büyük plak firmasına yapması gereken telif ödemelerini de yapmadığını ve hep ödemeleri ertelediğini de öğrenmiş olduk. Yapılan suçlamalar yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Öte yandan 350 bin olan abone sayısını 1 milyon abone sayısı olarak göstermesi.

Tidal Tüm Kullanıcılara Ücretsiz Sürüm SunacakTidal Tüm Kullanıcılara Ücretsiz Sürüm Sunacak

Tidal, kullanıcılarına yüksek kalitede kayıtlar sunabilecek

Polis Qkokrim 4 eski Tidal çalışanını 25 saat boyunca çapraz sorgu altına aldı

Söz konusu olan soruşturmanın 2018 yılının sonbahar aylarında Norveçli 4 müzik kuruluşunun polise yaptığı resmi şikayetlerin hemen arkasından başladığının altını çizdi. Norveç’te yayın yapan Dagens Naeringsliy isimli gazetenin yapmış olduğu bir habere göre Qkokrim 4 eski Tidal çalışanını 25 saat boyunca çapraz sorgu altına aldı.

 

 


İlgili uygulamalar
Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!
Tidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar SunabilecekTidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar Sunabilecek

PAYLAŞ