Tesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldı - Haberler - indir.com

Tesla'nın en büyük rakibi Rivian 2.5 milyar dolar yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 16:00:12
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Tesla'nın en önemli rakiplerinden biri olan Rivian, Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların önderliğinde 2.5 milyar dolarlık yatırım aldı.

Elektrikli ve otonom araç üreticisi Tesla'nın en büyük rakiplerinden Rivian, Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2.5 milyar dolarlık önemli bir yatırım aldı. Rivian yatırım turana Third Point, Fidelity Management and Research Company, Dragoneer Investment Group ve Coatue gibi şirketler de katıldı.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladıÇiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın neden teslim olduğunu açıkladı

Tesla Model 3'ü Kamyonete Çevirdiler

Halihazırda 7 bin çalışanı olan ve R1T adını verdiği kamyonetini Eylül ayında satışa çıkarmaya hazırlanan elektrikli otomobil üreticisi, en son yatırımını Ocak ayında almıştı. Yeni yatırım turuna katılan şirketin değerlemesinin yaklaşık 28 milyar dolara ulaştığı söylenmekte.

Rivian 2. bir fabrika açabilir

ABD'de Michigan merkezli olarak 2009 senesinde faaliyete geçen otomotiv ürünleri ve servisleri üreticisi Rivian, 2017 senesinde ilk elektrikli aracı SUV ve Pickup kamyonet modelini tanıtmıştı. Yaklaşık 5 tonluk yük çekebilen yeni R1T modelini, her tekerlekte bağımsız motora sahip olması nedeniyle 360 derece dönebileceği belirtiliyor. 67 bin 500 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan R1T, tek şarjla yaklaşık 480 km yol gidebileceği ve 0’dan 100’e sadece 3 saniyede çıkabileceği söyleniyor. Bunun yanı sıra şirketin ABD’de ikinci bir fabrika açmayı düşündüğü de söylentiler arasında.

Rivian CEO'su RJ Scaringe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araç üretiminin başlangıcına yaklaşırken, ileriye bakmaya ve şirketin bir sonraki büyüme aşamasına doğru ilerlemeye devam etmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Scaringe, güvenilir ortaklardan gelen bu yatırımın, şirketin yeni araç programlarını ölçeklendirmesine, yerel tesis ayak izini genişletmesine ve uluslararası ürün sunumunu hızlandırmasına olanak tanıyacağını da belirtti.

Rivian şirketi bugüne dek 10 milyar doların üzerinde yatırım aldı. Ayrıca Rivian geçtiğimiz sene Amazon ile iş birliği yapmış ve bu iş birliğinin sonucunda elektrikli teslimat araçları üretmişti. Son gelen yatırımla iyice değerlenen şirket önümüzdeki yıllarda faaliyetlerini arttırmayı hedefliyor. 


Tesla tam otonom sistemini güncellediTesla tam otonom sistemini güncelledi
Elon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirttiElon Musk Tesla yöneticiliğinden rahatsız olduğunu belirtti

PAYLAŞ