Tesla'nın Cybertruck İçin 1,25 Milyondan Fazla Ön Siparişi Aldı - Haberler - indir.com

Tesla'nın Cybertruck İçin 1,25 Milyondan Fazla Ön Siparişi Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 11:15:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Elektrikli aracıyla teknolojini araçlarda daha fazla yer almasını sağlayan Tesla, Cybertruck için ciddi bir ilgi ile karşı karşıya.

Elon Musk’ın güçlü şirketi Tesla’nın ileri teknoloji içeren yeni modelleriyle sektörde dikkat çekmesi, Cybertruck gibi özel projelere olan ilgiyi daha da arttırdı. Bu doğrultuda ise Cybertruck için paylaşılan son raporlarda güçlü donanım ve yeni teknolojilerle donatılan araca şimdiden 1.25 milyondan fazla ön siparişin olduğu belirtildi. Daha geçtiğimiz hafta içerisinde 17 bin yeni başvurunun yapıldığı Cybertruck, seri üretime geçilmemiş olmasına rağmen yüksek bir ilgiyle karşılaştı.

2021’in Mayıs Ayında 1 Milyonu Geçmişti

Şirket için açıklanan son rakamlarda, ön siparişlerin 1 milyon barajını aştığı belirtilmişti. Bu bakımdan aradan geçen kısa süre içerisinde 250 bini aşkın bir ön siparişin verildiği görülebiliyor. Şu anda 1.256.487 ön siparişin bulunduğu araç için teslimatlarına şu anda gerçekleştirilmiş olması, şirketin 79 milyar dolarlık bir gelir elde etmesini sağlayacak. Rakamlar oldukça devasa. Yeni modele ilgi gösterilmesinin en önemli nedeni ise özel teknolojilerin kullanıldığı elektrikli kamyonetin geliştirilecek olması. Özellikle mevcut segmente yeni teknolojiler oldukça dikkat çekiyor. Ford tarafından geliştirilen F-150 modeli dahi tanıtım sonrasında 120 bin ön sipariş almayı başarmıştı. Cybertruck için 2022 yılında seri üretime geçmeyi planlayan şirket, teknolojiyle donatılan bir model ile yepyeni bir deneyim sunacak.

Cybertruck Özellikleri Neler?

Cybertruck için teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren detaylar şöyle;

  • Tamamen elektrikli bir model olarak geliştirilen Cybertruck’ta 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. Özel bir batarya ile desteklenecek modellerde menzil ise 500 kilometre.
  • Tesla modellerinden tanıdığımız otomatik pilot, yeni modellerde de yer alacak. Böylece otonom sürüş, kamyonetlerde de deneyimlenebilecek.
  • Aracın iç bölümünde 17 inçlik devasa bir kontrol ekranı bulunuyor. Gösterge paneli dahil olmak üzere sürücü panelinde yer verilen teknoloji araç için benzersiz olduğu gibi kontrolü de kolaylaştırıyor.
  • Araç, 200,0 kWh gibi bir güce sahip bataryaya sahip olacak.
  • Araç Tip 2 olarak adlandırılan bir şarj portuna sahip. Buna ek olarak hızlı şarj özelliği sağlayan CCS modülü de bulunuyor.




PAYLAŞ