Tesla, yeni Roadster'inin fotoğraflarını yayınladı! - Haberler - indir.com

Tesla, yeni Roadster'inin fotoğraflarını yayınladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 13:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Süper Spor Otomobil kavramına yeni bir anlam getiren Tesla, elektrikli aracıyla elektrikli olmayan diğer popüler araç firmalarına kafa tutuyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir haberde ünlü süper spor otomobil firması Koenigsegg firması, Tesla yüzünden motorlarını geliştirmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Bu durumun utanç verici olduğunu da eklemekten kaçınmadı. Tesla işte yeni çıkaracağı Roadster otomobilinin resimlerini yayınladı. Hem tasarımsal hem donanımsal hem de motor gücü olarak hızlı ve güvenilir araçlar yapmaya devam ediyor.

Tesla Roadster'in fotoğrafları yayınlandı!

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen firmalardan olan Tesla, elektrikli otomobil endüstrisinde ufak bir devrim gerçekleştirdi. Dünyanın ilk tam elektrikli süper spor arabasının fotoğraflarını basınla paylaştılar. Bu fotoğraflar Tesla firmasının araçlarının ne kadar güzel tasarıma sahip olduğunu açıklıyor. 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen bu süper spor otomobil bu Roadster sürümleri için ön sipariş almaya başladı.200 bin dolarlık baz sürümü almak isteyenler 50 bin dolar, 250 bin dolarlık versiyonu satın almak isteyenler ise 250 bin dolar ön depozito ödemek zorundalar. Bu depozitoyu ödedikten sonra ise ön siparişi gerçekleştirebiliyorlar. Elon Musk, süper spor otomobil hakkında kullanıcıları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar ne kadar tüketicinin hoşuna gitse de rakip süper spor otomobil firmaları bu durumdan rahatsız olmuşa benziyorlar. Çünkü Tesla'nın yeni Roadster aracı 1.9 saniyede saatte 0 kilometre hızdan, saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca bu araç tek bir şarj ile 1000 kilometre yol gidebiliyor. Tesla'nın piyasaya sürdüğü en hızlı araç olacak olan bu otomobil tasarım konusunda da muhteşem gözüküyor. Tesla, Roadster'i piyasaya sürmeye başladığında araç, en hızlı seri üretim araç olarak tarihe geçmeyi başaracak.

Bildiğimiz üzere Tesla'nın araçlarında birçok işlevsel özellik bulunuyor. Araç içi otomatik ısı değişimlerinden tutun aracı yapay zeka kontrolüyle yönetmeye kadar birçok özellik barındırıyor. Otonom konusunda son zamanlarda ortaya çıkan kaza haberleri olsa da Elon Musk, araç sahiplerinin hatası olduğunu söylüyor. Aracın içinde zaten direksiyondan elini çektiğinizde karşınıza bir uyarı mesajı çıkıyor. Otonom modunda olsa bile ellerinizi kesinlikle direksiyondan çekmemeniz gerektiğini ve normal araç kullanıyormuş gibi dikkatli olmanız gerektiğini Tesla, araç içindeki uyarılarla hatırlatıyor. 





PAYLAŞ