Tencent Netflix benzeri içerik platformu Iflix'i satın aldı - Haberler - indir.com

Tencent Netflix benzeri içerik platformu Iflix'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yayıncılık dünyasında her zamankinden daha fazla yer edinmeyi hedefleyen Tencent, video akış platformu Iflix'i sayın alarak hızla büyümeye devame diyor. Tencent, Iflix'i satın alarak özellikle Asya bölgesindeki yerini daha da sağlamlaştırmış durumdadır. Çin merkezli sosyal edya ve eğlence devi Tencent, 13 ülkede faaliyet gösteren Güneydoğu Asyalı yayın platformu olan Iflix'i kendi bünyesine kattı. Tencent, bu hamleyle Asya'daki bölgesel yayıncılık faaliyetlerini daha da sağlam hale getirmek ve uluslararası alanda da Netflix benzeri şekilde genişlemeyi hedefliyor. 

Tencent, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Güneydoğu Asya'daki varlığını daha da güçlü hale getirmek amacıyla Malezya merkezli video akış platformu Ilix içeriklerini, teknolojisini ve kaynaklarını satın aldığını belirtti. Şirket, sektördeki bazı içerik ortaklarının konu hakkında bilgilendirildiğini ve Iflix marka adının en az 6-12 aylık süre boyunca kalmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Teknoloji devi Tencent büyük hamleler yapmaya devam ediyorTeknoloji devi Tencent büyük hamleler yapmaya devam ediyor

Tencent, Iflix ile birlikte Asya bölgesinde yerini sağlamlaştırdı

Iflix'in hizmeti, Nisan 2020 yılı itibariyle, 25 milyondan fazla aktif kullanıcı ve ayda 2,5 milyar dakikadan fazla görüntülemeye ulaştı. Bu şekilde yüksek potansiyele ve ek yakın rakibi olan Hooq'un kapanmasına rağmen Iflix, maddi olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyordu. 2018 takvim yılında şirketin vergiler sonrası zararları %30'luk bir artışla 158 milyon dolara yükselmişti. 

Tencent konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Iflix'in teknolojisini ve kaynaklarını satın aldık. Bu, uluslararası yayın platformumuz WeTV'yi Güneydoğu Asya'da genişletme ve kullanıcılara çok çeşitli tür ve dillerde uluslararası, yerel ve orijinal yüksek kaliteli içerik sağlama stratejimizin bir parçası." ifadesini kullandı. Ayrıca WeTV'nin bölge içinde daha geniş bir kitleye ulaşacağını ve daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunacağını belirtti.

Şirketin Çin'deki yayın platformu olan Tencent Video, mart ayı sonunda 110 milyondan fazla ücretli abone sayısına ulaşmak. Diğer bir yandan ise WeTV, Güneydoğu Asya'da ABD devi Netflix ve Çinli rakip iQIYI'yi içeren güçlü bir rekabetle karşı karşıya kalacak. Tencent'in iQIYI ile ilk görüşmelerde olduğu ve platformun en büyük hissedarı olmayı amaçladığı bildirildi. İki şirket de Asya'da güçlü bir konuma gelmek için adımlar atsa da, bugüne kadar etkili olamadı.


Apple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiasıApple, kullanıcıların Safari verilerini Tencent'le paylaşıyor iddiası
Heyecanlandıran ortaklık! Xiaomi Black Shark 3 için Tencent'le anlaştı!Heyecanlandıran ortaklık! Xiaomi Black Shark 3 için Tencent'le anlaştı!

PAYLAŞ