Temsilci atayacağını duyuran Google'a reklam yasağı uygulanmayacak - Haberler - indir.com

Temsilci atayacağını duyuran Google'a reklam yasağı uygulanmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-20 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda belli olan sosyal medya yasasına göre Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı merkezli sosyal ağ platformlarından Google, Türkiye için temsilci atacağının bilgisini vermişti. Bunun karşılığı olarak Google, bugüne kadar kesilen toplam 40 milyondan liralık idari para cezasının dörtte birini ödeyecek. 

Dünyanın başarılı sosyal ağ sağlayıcılarından VKontakte'nin (VK) ardından Google tarafından YouTube platformu da Türkiye'de temsilci bulunduracaklarını açıkladı. Konu hakkında Google tarafından yapılan açıklamada YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığı korurken, faaliyetler bulunan ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak adına her zaman özen gösterdikleri dile getirildi. Google'ın yapmış olduğu bu açıklamanın ardından 5651 sayılı kanun hükümlerine göre, yetkilendirilen kişiyi Türkiye'de temsilci olarak benimsemesi ve aynı zamanda BTK'ya bildirmesi de bekleniyor. 

Google'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklamaGoogle'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklama

YouTube platformu için temsilci atamasının ardından 5651 sayılı Kanun gereğince ise Google reklam yasağı yaptırımından da kurtulmuş olacak. Aynı zamanda bu sürece kadar kesilen toplam 40 milyon liralık idari para cezasının da dörtte birini ödemesi yeterli olacak. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 


Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacakGoogle Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak
Google'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görsellerGoogle'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görseller
Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptıGoogle ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ