Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur? - Haberler - indir.com

Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaşanan son sıkıntılardan sonra büyük bir popülerliğe erişen Telegram için bazı dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Her alanda internet tehlikesi yer aldığı açık bir şekilde gözüküyor. WhatsApp’ın gizlilik politikalarında yaşanan sorunlar sonrası birçok kullanıcı bir başka mesajlaşma uygulaması olan Telegram’a geçiş yapmaya başladılar. Peki çocuğunuzu Telegram’daki tehlikelerden nasıl koruyabilirsiniz? Birçok kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasını kabul ettirilmekte zorlanan sözleşme sebebi ile alternatif uygulama arayışlarına geçtiler.

WhatsApp’ın alternatifleri arasında yer alan uygulamalardan birisi de Telegram olarak karşımıza çıkıyor. Uzun süredir binlerce kullanıcının kullanmış olduğu Telegram, olaylar sonrasında çok büyük bir popülerlik kazandı. WhatsApp’a göre daha gizlilik içeren bir platform olsa da, çocuklar için bazı tehlikeler de bulunuyor. Peki bu tehlikelerden Telegram üzerinde nasıl korunulur?

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklamasıTelegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Gizli sohbetler özelliği

Telegram’ın popüler özelliklerinden birisi de gizli sohbetler oluyor. Uçtan uca şifreleme ile ele geçirilmesi ve verilerin korunması sağlansa da, çocuklar için oldukça tehlikeli bir özellik olabilir. Gizli sohbetlerde mesajlar otomatik olarak ortadan kaldırılıyor ve konuşmaya dair hiçbir kanıt ortada kalmamış oluyor. Bu noktada çocuğunuz yabancı bir insanla sizin bilginiz harici şekilde konuşmalar yapabilir.

Tanımadığı insanlardan mesajlar alabilir

Telegram’a üye olurken kullanıcı adı ve telefon numarası gibi bilgiler soruluyor. Daha sonra numaranızı ayarlardan herkese gizli hale getirebiliyorsunuz. Ancak uygulamada kendinize bir kullanıcı adı belirleyebiliyorsunuz. Çocuğunuzun bir kullanıcı adı ayarlaması ile  beraber kişi aramalarında  tanımadığı birçok kişi ile karşılaşabiliyor. Bu noktada herkese mesaja atabiliyor ve bu durumda tehlikelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Uygunsuz içerikler

Her platformda olduğu gibi Telegram’da amaç dışı sebepler ile kullanılabiliyor. Telegram’da kullanıcılar kendi içeriklerini oluşturabiliyorlar. Stickerlar, kanallar ve sohbet grupları gibi olabiliyor. Ancak bu noktada çocuğunuz için hiç uygun olmayan içerikler ile de karşılaşmanız mümkün olabiliyor. Bu noktada çocuğunuzun Telegram’ını denetlemeniz oldukça faydalı olacaktır.

Yer aldığı gruplara dikkat etmeniz gerekiyor

Telegram içerisinde de farklı amaçlara sahip gruplar olabiliyor. Çocuğunuz ise bu gruplarda yer alarak çeşitli olumsuz duygular yaşayabilir. Bu sebeple çocuğunuzun hangi gruplarda yer aldığını ve bu grupların nasıl içeriklere sahip olduğunu denetlemek zorundasınız.


Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?
Telegram 500 milyon kullanıcı barajını geçtiTelegram 500 milyon kullanıcı barajını geçti

PAYLAŞ