Telegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdı - Haberler - indir.com

Telegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 17:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp kullanıcı sözleşmesinin ardından kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanan Telegram, Windows 10 sürümü için yeni bir güncelleme yayımladı. Gizlilik ve güvenlik sorunları üzerinde düzeltmeler yapan şirket artık kullanıcılara daha yüksek bir güvenlik sunuyor.

Telegram’ın bugün itibariyle kullanıcılara sunduğu güncelleme uygulamayı kullanan kullanıcıların istediklerinde grup üyeliklerini ve arama geçmişlerini silebilmelerine imkan tanıyor. Bunun yanı sıra kimlik hırsızlığının da önüne geçmeye çalışan platform bir kullanıcının kimliğine bürünen başka bir kullanıcı tespit ettiğinde bunu da kanallardaki kullanıcılara bildirecek.

Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı

Telegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulundu

Telegram’ın yayımladığı güncellemede paylaşılan güncelleme notlarında “Daha fazla Gizlilik: Yalnızca mesajları değil, oluşturduğunuz grupları ve tüm taraflar için arama geçmişini iz bırakmadan silin. Geliştirilmiş Sesli Sohbetler:  Bir sesli sohbetin bireysel katılımcıları için ses seviyesini ayarlayın. Sahte Rapor:  Ünlü kişilerin veya kuruluşların kimliğine bürünen sahte grupları veya kanalları Profil>…> Bildirin” ifadeleri yer alıyor.

Yayımlanan yeni özellikler şimdilik sadece Telegram’ın Windows 10 sürümüne gelmiş olsa da, uygulamanın Android ve iOS versiyonları da artık WhatsApp ve Line gibi diğer mesajlaşma uygulamalarındaki sohbetleri içe aktarabilecek. Ayrıca sohbetler içe aktarıldıktan sonra bilgisayarda Telegram’ın mobil uygulamasıyla aynı hesapla oturum açıldığında, Windows 10’da da okunabilecek.

Telegram sohbeti içe aktarma

iOS'ta WhatsApp'tan bir sohbeti taşımak için, WhatsApp'ta Kişi Bilgisi veya Grup Bilgisi sayfasını açın, Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunun, ardından Paylaş menüsünden Telegram'ı seçin.

Android'de bir WhatsApp sohbetini açın, ⋮ > Diğer > Sohbeti Dışa Aktar seçeneğine dokunun, ardından Paylaş menüsünden Telegram'ı seçin.


Telegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyorTelegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyor
Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi

PAYLAŞ