Telegram

Telegram "Otomatik silme" özelliğini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 19:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın veri gizliliği noktasında yaşadığı sorunlar sonrasında kullanıcı sayısında büyük bir patlama yaşayan popüler mesajlaşma servisi Telegram, yeni özellikleri uygulamasına dahil etmeye devam ediyor. Şimdi ise platforma zamanlayıcı ile beraber ayarlanabilen mesajları otomatik silme özelliği kullanıcılara sunuldu. WhatsApp’ın büyük tartışmalara yol açan gizlilik sözleşmesi sonrasında popülerliği biraz daha artan Telegram’a kullanıcıların seveceği bir özellik geliyor. Son güncelleme ile beraber kullanıcılar, göndermiş oldukları mesajların otomatik olarak silinmesini sağlayacak zamanlayıcı özelliğine kavuştu.

Gelen yeni özellikler ile beraber ayrıca Telegram gruplarındaki kişi sayısını kısıtlamaya olanak sağlayan bir sınırlayıcı ve belli bir kişiye eriştikten sonra kendi kendine silinen davet linkleri de eklendi.

Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi

Telegram’a otomatik mesaj silme özelliği geldi

Tıpkı Signal uygulamasında olduğu gibi Telegram’da mesajları otomatik silme özelliği uzun süredir bulunuyordu. Ancak yeni güncelleme ile beraber kullanıcılar, zamanlayıcıdan da yararlanabilecek ve mesajlarının gönderildikten sonra ne kadar süre sonra silinebileceğine karar verebilecekler. Verilen zaman seçeneklerinde ise şuan için 7 gün veya 24 saat yer alıyor. Yeni özellikten faydalanabilmek için kullanıcıların göndermiş oldukları mesaja uzun bastıktan sonra önce Sohbeti Temizle’ye daha sonra ise Otomatik Silmeyi Etkinleştir’e basmanız gerekiyor.

Otomatik silme işlemi, sadece özellik etkinleştirildikten sonra gönderilen mesajlar için geçerli ve kullanıcıların bir mesajın ne kadar sonra silinmesi gerektiğini belirtmesi gerekiyor. Mesajların süreleri ise gönderildikten hemen sonra başlamış oluyor.


Telegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulunduTelegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulundu
Telegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdıTelegram Windows 10 güncellemesiyle gizliliği arttırdı

PAYLAŞ