Telegram Google Play Sotre'da 500 milyon indirme sayısına ulaştı - Haberler - indir.com

Telegram Google Play Sotre'da 500 milyon indirme sayısına ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

WhatsApp ve Skype gibi hem popüler hem de oldukça güçlü olan rakiplerinin karşısında ayakta kalmaya çalışan Telegram, başarılarına bir yenisini daha eklemeyi başardı. Google Play Store tarafından "Telegram toplam indirilme sayısı" başlığı altında yayımlanan istatistik ile birçok kişiyi şaşırtmayı başardı. 

Telegram, toplam indirme sayısı ile şaşırtmayı başardı

İndirme sayısı ile kendisini aşan Telegram, güçlü rakiplerine karşı şaşırmaya devam ediyor. Bundan yaklaşık 2 hafta önce yine kendisine ait olan aylık kullanıcı sayısı rekorunu yeni bir rekor ile güncelleyen anlık mesajlaşma uygulaması, kullanıcılar tarafından indirilmeye devam ediyor. Pavel Durov tarafından geliştirilen bu platformun geleceği son derece parlak gözüküyor. Rusya merkezli olan Telegram, kullanıcılarına güvenli bir alt yapı sunmak adına uçtan uca şifreleme sistemini kullanıyor. Bu anlamda kullanıcılarına güvenliğini önemsediğini gösteren anlık mesajlaşma uygulaması, rakiplerinin gerisinde kalmadığını indirme sayısıyla göstermiş oldu. 

"Mesajını görmedim" dönemi Telegram ile tarih oluyor!

Google Play Store tarafından yayımlanan bilgiye göre 500 milyon kez indirilme barajını aşan başarılı uygulama, Pavel Durov öncülüğünde büyümeye devam ediyor. Bilindiği üzere Pavel Durov, Rusya’nın sosyal medya platformlarından biri olan VK’nin de kurucusu olarak kariyerine devam ediyor. Tam adı Vkontakte olan VK, günlük 1.5 milyon kullanıcısı sayısı ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu bağlamda VK kullancılarına Telegram’ı da öneren Durov, kendi uygulamasının gücüne güveniyor. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlara önceden yüklenmiş olarak gelmeyen Telgram, indirilme konusunda rakiplerinin arkasından ilerliyor. WhatsApp toplamda 5 milyar kez indirildi. Google Mesajlar ise toplamda 1 milyar kez indirildi. Diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına yetişmek adına her geçen daha çok çalışan Telegram için gelecek günlerin parlak olduğu düşünülüyor. İndirilme sayısını her geçen gün artırmayı başaran Telegram, güvenli alt yapısı ile de kullanıcılar tarafından beğeni kazanan uygulamalar arasındadır. 


Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!
Telegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyorTelegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyor
Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırımTelegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım

PAYLAŞ