Telegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandı - Haberler - indir.com

Telegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram, WhatsApp’ın gizlilik politikalarında yapmış olduğu güncelleme sonrasında yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bu yoğunluk öyle fazla oldu ki, uygulama dünyanın her yerinden son 72 saat içinde 25 milyon yeni aboneye erişti. WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu yeni bildiride 8 Şubat 2021 tarihine kadar verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacaklarını açıklamıştı. Bu hamle ile beraber büyük bir tepki ile karşılaşan WhatsApp, piyasada yer alan rakipleri tarafında da dalga konusu oldu. Kullanıcılar ise bu tepkiler üzerine alternatif uygulamalar arayarak WhatsApp’ı silmeye başladılar.

Alternatif olarak ise en popüler olarak Telegram karşımıza çıkıyor. Ülkemizde de yoğun olarak kullanılan Telegram, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında da katılım gösterilen servislerden birisi oldu. Son açıklananlara göre ise son 72 saatte 25 milyon yeni kullanıcıya erişerek büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklamasıTelegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Telegram, 25 milyon yeni üye kazandı

Telegram’ın kurucusu olan Pavel Durov, daha önce konu hakkında açıklama da yapmış ve bağımsız olarak Apple’ın tehlikeli olduğunu belirterek, Android işletim sistemi cihazların daha güvenli olduğunu belirtmişti. Puvol bu noktada Latin Amerika, Avrupa, Afrika, Asya ve Ortadoğu’da yer alan çoğunluk kullanıcının artık Telegram’a geçmeye başladığını ve kullanıcı sayılarında ise büyük bir artış yakaladıklarını belirtiyor. Konu hakkında ise şu sözleri dile getiriyor;  "Son 72 saatte 25 milyon  yeni kullanıcıya eriştik. Yarım milyar aktif kullanıcı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi.” 

Telegram’ın bu yükselişi ile beraber bakalım WhatsApp’ın karşısında başka hangi uygulama da önemli seviyelerde çıkış gösterecek göreceğiz. Söz konusu uygulama Telegram’ın popüler olarak indirilmeye devam edildiğini belirtebiliriz.  


Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?
Telegram 500 milyon kullanıcı barajını geçtiTelegram 500 milyon kullanıcı barajını geçti

PAYLAŞ