Tasarım Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler İçin Fark Yaratacak 9 Öneri - Haberler - indir.com

Tasarım Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler İçin Fark Yaratacak 9 Öneri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Tasarım bölümünü okumak isteyen ya da hala eğitimine devam edecek öğrenciler için hazırladığımız rehber sayesinde kendinizi bu alanda daha iyi bir şekilde yetiştirebilirsiniz. İşte size ufuk açacak tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler için fark yaratacak 9 öneri.

İşte tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler için fark yaratacak 9 öneri

  1. Yabancı Dile Önem Verin

Tasarım alanındaki yenilikleri takip etmeniz ve aynı zamanda programlara hakim olabilmeniz adına yabancı dil oldukça önemli. Bu nedenle de yabancı dilinizi mezuniyete kadar olabildiğince geliştirin. Ayrıca daha iyi şartlarda çalışabilmek adına yabancı dilinizi kullanarak Türkiye sınırları dışına çıkmanız, online olarak dahi çalışabilmeniz mümkün.

Xiaomi Mi 9 Konsept Tasarım ve Özellikleri Ortaya ÇıktıXiaomi Mi 9 Konsept Tasarım ve Özellikleri Ortaya Çıktı
  1. Sektörel İçerikleri Takip Edin

Sektörünüzle ne kadar yakın olursanız, kendinizi geliştirmeniz o kadar iyi olacaktır. Eğitimler, seminerler, fuarlar bu kapsam dahilinde kaçırılmaması gerekir. Bu alanda ünlü isimlerin blog ve web sayfalarını yine sık sık ziyaret ederek deneyimleri okumanız size çok fazla şey katacaktır.

  1. Tasarımlarınız İçin Görsel Paylaşım Sitelerinden Yararlanın

Görsel çalışmaları takip edebileceğiniz Pinterest gibi ağlarda mutlaka yer alın. Aynı zamanda kendi portfolyonuzu oluşturarak yayınlayabileceğiniz Behance gibi sistemlerde de bir sayfa açmanız size avantaj sağlayacaktır.

  1. Okul Kulüplerine Üye Olun

Üniversite dönemi boyunca kendi sektörünüz ile ilgili kulüplerde aktif bir şekilde yer almanız deneyim kazanmanızın yanı sıra sizi pek çok kişiyle de tanıştıracaktır. Böylece mezuniyet sonrasında iş bulma konusunda da kendinize böylece avantaj sağlayabilirsiniz. Ayrıca buralarda yapacağınız her bir çalışma aynı zamanda referansınız olacaktır.

  1. Sertifika Programlarına Katılın

Okul diplomasının yetersiz kalacağı ya da sizi biraz daha ön plana çıkarmak adına büyük katkı sağlayacak sertifika programlarına katılım sağlayın.

  1. Sürekli Çalışın

Tasarım programlarında ilerleyebilmeniz ve aynı zamanda hızlanabilmeniz adına bol bol pratik yapmanızda fayda var. Aynı zamanda kullandığınız her programın mutlaka kısayollarını öğrenin ve bu kısayolları kullanarak çalışma yapmaya gayret edin. Bu konuda özel çalışmaları da takip edebilirsiniz.

  1. Staj Yapacağınız Firmayı Doğru Seçin

Staj yapmanız, size iş dünyasına yönelik bir fırsat sunar. Aynı zamanda yine referans adına önemlidir. Fakat her zaman büyük, isim yapmış şirketlerde staj yapmak istenilen sonuçları vermeyebilir. Bunların yerine size deneyim açısından çok fazla katkı sağlayacak start-upları denemeniz daha iyi olabilir.

  1. Network Oluşturun

Çevre her sektörde olduğu gibi tasarım sektöründe de önemli. Bu nedenle katıldığınız her yeni ortamda mutlaka yeni kişilerle tanışmaya çalışın.

  1. Geliştirmeniz Gereken Yönlerinizi İyi Analiz Edin

Sektörde daha iyi olabilmek adına eksiklerinizi iyi bilmeniz gerekir. Bunun için kendinizi iyi tartın ve eksik yönlerinizi bulmaya çalışın. Daha sonrasında ise bu eksiklerine yönelik çalışmalar yaparak kendinizi daha iyi bir şekilde geliştirebilirsiniz. Bu konuda yine çalışmalarını incelemeniz, diğer kişilerin görüşlerinizi almanız size faydalı olacaktır.

Microsoft Scorpio Yeni Tasarım İpuçları

Kaynak: aramamotoru.com


Galaxy S10 Tasarım Patenti GözüktüGalaxy S10 Tasarım Patenti Gözüktü
Sony Xperia XZ4 Tasarım ve Özellikleri GözüktüSony Xperia XZ4 Tasarım ve Özellikleri Gözüktü
Twitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine GittiTwitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine Gitti

Huawei Watch - Zamansız Tasarım Hikayesi


PAYLAŞ