Study from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para Ödeyecek - Haberler - indir.com

Study from Facebook, Bilgileriniz Karşılığında Para Ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 17:43:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, yeni bir çalışma içerisine girdi. Bilindiği üzere Facebook yenilik yapmayı seven ve farklı güncellemeler ile kendini sıklıkla değiştiren bir platform. Facebook, bu sosyal medya kullanıcılarının akıllı cihazlarından veri çekebilmek amacıyla yeni bir pazar araştırması uygulaması yayınladı. Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının hangi uygulamaları indirdiğinden haberdar olmak istiyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcılarının bu uygulamalar üzerinde ne kadar zaman geçirdiklerini ve hangi ağa bağlı olarak çalıştıkları hakkında da bilgi toplamak istiyor. İşin ilginç yanı sıra, sosyal platform, kullanıcılarının erişmiş oldukları bu bilgileri karşılığında bir meblağ ödemeyi de düşünüyor. Facebook'un farklı yeniliklerine alışkın olduğumuzu söylemek aslında pek yanlış değildir. Fakat bu tarz bir yeniliğin arkasında neler yattığı ise merak sorusu. 

Facebook'ta Veri Tasarrufu Yapmak İçin Ne Yapılmalıdır?Facebook'ta Veri Tasarrufu Yapmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Facebook yaptığı yenilikler ile anıldığı kadar çeşitli skandallar ile gündemden düşmeyen bir platform. Daha önce de, reşit olmayan kullanıcılarının bilgilerini farklı yollar ile satın aldığına dair çeşitli bilgiler ortay çıkmıştı ve şirketin yürüttüğü bu politika takipçiler tarafından oldukça önemli düzeyde tepki çekmişti. Bu hareketi ile kamuoyunun tepkisini çekmesine rağmen, yeni ve daha da gelişmiş bir uygulama ile söz konusu verileri toplamaya sürmek istemesi, Facebook'u bir kez daha ateşin içine attı ve skandallar ile anılmaya hazırladı. Facebook'un konu ile ilgili yeni uygulaması "Study from Facebook" adına sahip olacak. Sosyal ağ platformu, bu uygulamayı kullanıcılarına şu an için reklamlar ile tanıtıyor. Karşınıza çıkan bu reklamlara tıkladığını anda kullanıcılar için kayıt oluşturma sayfası açılıyor. Gerekli olan bir takım yeterliliklere sahip olan kullanıcılar, söz konusu uygulamayı Google Play üzerinden indirerek kullanabiliyor. Şu an için uygulama henüz mağazada yerini almadı. 

Şeffaflık ön planda olacak

Facebook bu hareketi ile kendini ateşe atmış gibi gözüküyor olsa da, önceden yapmış olduğu hatalardan da pay almış gibi bir izlenim sergiliyor. Şeffaflık konusuna dikkat edeceğini dile getiren Facebook, uygulamanın çalışma prensibinin nasıl olacağını ve hangi bilgileri toplayacağını açıkça dile getiriyor. Study from Facebook uygulamasını kullanmanın en önemli gerekliliklerinden biri 18 yaş üzeri bir kullanıcı olmak. Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcılar Study from Facebook uygulamasını istedikleri zaman bırakıp çıkış yapabilecekler. Kullanıcılara yapılacak olan ödeme miktarı ve ödemenin hangi yöntemler ile yapılacağı konusunda ise henüz net bir bilgi söz konusu değildir. Bunun gibi bir sistemi şirket daha önce, 20 dolarlık hediye kartlarıyla “araştırma programları”na katılan kullanıcılara dağıtmıştı.

Facebook'un yapmış olduğu bu yenilik bir kez daha şirketin gözleri üzerine toplamasına neden oldu. Şirket, uygulamayı kullanmayı tercih eden kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvende ve gizli tutulacağının bilgisini veriyor olsa da, Study from Facebook uygulamasının sadece Google Play Store’da yayınlanması dikkat çekiyor. Şirketin daha önce benzer bir araştırma yönetimi kullanan uygulaması, Apple Store üzerinden kaldırılmıştı. Facebook,benzer bir olay ile karşı karşıya kalmamak adına işleri bu sefer biraz daha sıkı tutuyor.

 


İlgili uygulamalar
Facebook ile Ücretsiz Wifi Nasıl Bulunur?Facebook ile Ücretsiz Wifi Nasıl Bulunur?
Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
Facebook'tan Stalker'lara Kötü HaberFacebook'tan Stalker'lara Kötü Haber

PAYLAŞ