Steam'e oyun dağıtımındaki hakimiyeti nedeniyle dava açıldı    - Haberler - indir.com

Steam'e oyun dağıtımındaki hakimiyeti nedeniyle dava açıldı   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 18:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Sürekli davalara konu olan Steam için yeni bir dava sürecinin daha başlatıldığı açıklandı. Steam, platformda yer alan oyunlara yönelik tutumu nedeniyle davalık oldu.

1 oyun geliştiricisi ve 2 kişi tarafından dava edilerek adli sürecin başlatıldığı Steam, bir kez daha mahkemede kendini savunmak durumunda kalacak. Konu ile ilgili gelişmeler Wolfire Games tarafından yayınlanan bir blog yazısında duyuruldu.

Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyorEpic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor

Şirket CEO'su David Rosen imzalı yazıda Valve Corporation için dava sürecinin başlatıldığı belirtildi. Dava ile ilgili gerekçenin de detaylı olarak aktarıldığı blog yazısında, Steam’in bilgisayar oyun pazarındaki hakimiyetini vurgu yapılarak her oyun satışından aldığı % 30 komisyonun fiyatlar üzerinde haksız bir rekabete yol açtığı belirtildi. Oyun fiyatlarının yükselmesinde bu durumun etkili olduğunu da aktaran CEO, Steam için çok konuşulacak iddialarda da bulundu. CEO’nun iddialarına göre mevcut şartları kabul etmeyen oyun geliştiricileri için herhangi bir iyileştirme yapılmıyor. Yaşanılan bu olumsuz durum üzerine süreci mahkemeye taşıyan şirket, oyun geliştiricilerinin ve oyuncuların haklarının korunması adına önemli bir adım attı

 “Maddi bir kazanç için davayı açmadık”

Blog yazısında üzerinde özellikle durulan konulardan bir tanesi de maddiyat oldu. Şirket CEO’su mevcut davanın şirketin gelir elde etmesi adına yapılmış bir hamle olmadığını özellikle vurgularken davanın kazanılması halinde elde edilecek olan tüm gelirin sektöre harcanacağı, çeşitli geliştirici ve oyunculara paranın dağıtılacağı belirtildi.

“Tehdit ediyorlar!”

Açıklamalarında oldukça çarpıcı ifadeler yer veren şirket CEO’su Steam dışında diğer platformlarda daha uygun fiyatlar ile oyun satışı yapan geliştiriciler ile Steam’in birebir iletişime geçtiğini ve oyun fiyatlarının yükseltilmemesi halinde mevcut oyunların Steam’den kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Bu durum platformda yer alacak oyun geliştiricileri için şartları çok daha zorlarken, Valve’nin fiyat politikasında Steam üzerinden tekel olmaya çalıştığı da net bir şekilde görüldü. Tüm oyun sektörünü yakından takip edeceği dava için duruşmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Steam karşısında yer alacak Wolfire Games ve 2 kişi, yapılan görüşmeleri kanıt olarak sunacak.  Bir diğer yandan henüz Steam ve Valve cephesinden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.


İlgili uygulamalar
Steam'de Bethesda Bayramı indirimi başladıSteam'de Bethesda Bayramı indirimi başladı

PAYLAŞ