Steam tam 982 oyunu sildi! - Haberler - indir.com

Steam tam 982 oyunu sildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 18:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Şüphesiz dünyanın en büyük oyun platformu olarak varlığını devam ettiren Steam, zaman zaman çeşitli yenilikler yaparak gündemde adından söz ettirmeyi başarıyor. Fakat bu sefer Steam tarafından şaşırtıcı bir haber geldi. Steam, elde edilen bilgilere göre 1000'e yakın oyunu platformdan kaldırdı. Oyunların platformdan silinmesinin nedeni ise bilinmiyor. Bu silme işleminin platformu temizlemek adına yapıldığı düşünülüyor. Ancak Steam üzerinden kaldırılan içeriklerde de herhangi bir sıkıntı olmadığı görüldü. 

Steam, platformdan oyun sildi

Oldukça fazla sayısı oyunu platformdan silen şirketin bunu platformu temizlemek adına yaptığı söyleniyor. Steam üzerinde aylardır ya da yıllardır yer alan birçok oyun bir anda herhangi bir açıklama yapılmadan platform üzerinden silindi. Silinen oyunların özellikle de bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirildiği fark edildi. Bu duruma örnek vermek gerekirse bağımsız yapımcılardan gelen Glasswinged Ascension adlı oyunun kaldırılması oldukça şaşırttı. Oyuncuların şaşırmasında en büyük etken ise oyunun  uzun bir süredir platformda yer alıyor olmasıdır. Elde edilen bilgilere göre oyunun daha önce birçok listede de yer aldığı fark edildi. 

EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...

 

Tam oalrak 982 adet oyunun kaldırıldığı Steam platformunda oldukça ciddi bir temizlik yapıldığı düşünülüyor. Bu temizliğin ilk aşamasında 982 adet oyun silinmiş olsa da gelecek günlerde daha fazla oyunun platformdan silineceği beklenen durumlar arasındadır. Bu konu hakkında Steam henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat yakın zaman içerisinde resmi açıklamanın da gelmesi bekleniyor. Steam, bu gidişle bağımsız yapımcıların işini zorlaştıracak gibi gözüküyor. Yakın zamanda konu ile ilgili daha net bilgiler elde edilecek. 

 

 


Valve, yeni Steam kütüphane sayfasını herkes için kullanıma açtıValve, yeni Steam kütüphane sayfasını herkes için kullanıma açtı
Steam'in kaçırılmayacak 11.11 indirimleriSteam'in kaçırılmayacak 11.11 indirimleri
Steam hafta sonu indirimleriSteam hafta sonu indirimleri

PAYLAŞ