Steam hesap kurtarma işlemi nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Steam hesap kurtarma işlemi nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-29 14:05:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Nasıl Yapılır?

Oyun dünyasının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Steam'de hesap kurtarma sorunu karşısında kullanıcıların akıllarına çeşitli soru işaretleri geliyor. Kullanıcılar özellikle erişimini kaybettiği hesaplara tekrar geri dönmek istediklerinde çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Bu durumu gözden geçiren Valve, artık bu işlemleri çok daha kolay bir hale getiriyor. Şöyle ki, yardım talebi oluşturmak için Türkçe yazıp mesaj gönderebilir ve karşılığında da Türkçe cevap alacaksınız. 

Steam hesabı kurtarma işlemi nasıl yapılır?

Daha önce açtığınız ve şifresini kaybettiğinize hesaba geri dönmek istediğinizde hesap kurtarma esnasında hesabın size ait olduğunu doğrulamanız gerekiyor. Özellikle de hesabınız çalındığında bu doğrulama sistemi son derece önem arz ediyor. Doğrulama esnasında birkaç bilgi size kolaylık sağlayacaktır. Doğrula esnasında size ait olan bilgiler kesinlikle doğrulanacaktır. Steam hesabınıza giriş yapamıyorsanız ve hesabınızı geri kazanmak istediğiniz doğrulama aşamasında bilgileri doğrulayarak ilerleyeceksiniz. 

Steam'de toplam 120 TL olan iki oyun Epic Store'da ücretsizSteam'de toplam 120 TL olan iki oyun Epic Store'da ücretsiz

Steam hesabı kurtarma adımları

Eski Steam hesabınıza geri dönmek istediğinizde ya da hesabınızın çalındığını düşündüğünüzde hesabınızı geri almak için hesap kurtarma adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Bunun için ilk olarak Steam Destek hesabının resmi sayfasına giriş yapın. Steam hesabınıza giriş yapamadığınız durumlar ile karşı karşıya geldiğinizde yardım sayfasından "Yardım edin! Giriş yapamıyorum" seçeneğine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkacak olan yeni sayfada yaşama ihtimaliniz olan sorunların listesi ile karşılaşacaksınız. Burada esas dikkat edilmesi gereken konu, hesap kurtarma aşamasında sizden istenilen kayıtlı e-posta erişimi ve telefon numarası erişimine ek olarak hesap şifreniz de yoksa nasıl bir yol izleyeceğiniz meselesidir. Yukarıda da bahsettiğimiz adımlar tam olarak bu noktada devreye girecek. 

Steam hesabınızı kurtarmak istediğiniz kurtarma işlemlerini yaparken doğrulanması gereken bilgilere ilişkin bir örnek talebi oluşturun. Burada öncelik olarak sizden hesap adı, kayıtlı e-posta ya da telefon bilgileri talep edilecek. Buraya herhangi bir bilginizi girerek ilerleyeceksiniz. Karşımıza gelen yeni bilgilerden son iki hanesi, ** olan numaraya hesap doğrula kodu gönder seçeneği ile karşılaşacaksınız. Eğer halen o numarayı kullanmıyorsanız "Artık bu telefon numarasına erişimim yok" diyerek bir sonraki adıma geçiş yapabilirsiniz. Bu işlemin ardından ise aynı sayfa size e*posta için çıkacaktır. 

Bu sayfayı da geçerek esas ana menüye geçiş yapacaksınız. Bu sayfa üzerinde size destek talep oluştur seçeneği çıkacaktır. Bu erişim formunda ilk olarak e-posta adresini girerek devam etmeye odaklanın. Daha sonra size hesabınıza daha önceden kaydetmiş olduğunuz e-posta adresi sorulacak. Bu e-posta'yı hatırlamıyorsanız daha önce veya güncel kayıtlı e-posta adresi de yardımcı olacaktır. Daha sonra ise kayıtlı ödeme yöntemi olmasa bile daha önce alışveriş esnasında kullanmış olduğunuz kartın türünü ve hatta son dört hanesini girmeniz gerekiyor. Bunları da hatırlamıyorsanız ya da alışveriş yapmadıysanız bu adımı pas geçebilirsiniz. Steam hesabınıza fiziksel bir cüzdan kodu ile yükleme yaptıysanız buraya en alt kısımda görsel ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda Steam ürün kodunu kullanarak sahip olduğunuz oyunu aktif hale getirdiyseniz kart bilgisinin hemen alt kısmında yer alan kutucuğa bu bilgiyi girmeniz gerekiyor. 


İlgili uygulamalar
Steam'in tasarımı nihayet yenileniyorSteam'in tasarımı nihayet yenileniyor
Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?
Steam cüzdanlarını boşaltan büyük tehlikeSteam cüzdanlarını boşaltan büyük tehlike

PAYLAŞ