Steam, eşzamanlı kullanıcı sayısında kendi rekorunu bir kez daha kırdı - Haberler - indir.com

Steam, eşzamanlı kullanıcı sayısında kendi rekorunu bir kez daha kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene ardı ardına kırdığı eş zamanlı oyuncu sayısı rekorlarıyla gündemden düşmeyen Steam aynı başarıyı bu senenin başlarında da koruyor. Son dönemlerin durdurulamayan oyun platformu haline gelen Steam bir kez daha kendi rekorunu kırdı.

Bildiğiniz üzere pandeminin de etkisiyle geçtiğimiz sene Steam’in kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanmıştı. Pandeminin başından bu yana pek çok kez rekor kıran platform bu yılda durdurulamayacak gibi görünüyor. Mart ayından beri rakiplerini hayli geride bırakmayı başaran platform geçtiğimiz ay 24 milyon 776 bin 635 eşzamanlı oyuncu sayısına ulaşarak kendi rekorunu bir kez daha kırmıştı. Bu rakamda yaşanan artış Steam’in bir kez daha kendi rekorunu kırmasını sağladı.

Steam kullanım verilerine ait yıllık rapor yayımladıSteam kullanım verilerine ait yıllık rapor yayımladı

Steam rekor üstüne rekor kırıyor

Steam'de eşzamanlı oyuncu sayısının ve anlık olarak oyunda olan kullanıcılarının sayısının düzenli olarak güncellendiği bir tablo mevcut. Bu tabloda yer alan bilgilere göre geçtiğimiz saatlerde Steam'de 26 milyon 36 bin 995 eşzamanlı oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Ancak sadece oyun oynayan oyuncuları değil platformda o anda bulunan kullanıcıları da temsil ediyor. Kısaca milyonların arasında yer almak için herhangi bir kullanıcının Steam hesabının o an çevrimiçi olması yeterli.

Steam 2020 Oyun Ödülleri kazananları açıklandı

Ancak tabloda eşzamanlı oyunda olan kişi sayısına da ulaşmak mümkün. Ve  eş zamanlı oyuncu sayısının 26 milyon 36 bin 995 olduğu saatlerde anlık oyuncu sayısı da 7 milyon 113 bin 843 kişiydi. Daha önce ortaya çıkan bilgilere dayanarak bu oyunculardan büyük çoğunluğunun CS: GO, GTA 5 ve Dota 2 gibi oyunlar olduklarını söylemek mümkün.

Geçtiğimiz haftalarda rekor kıran Cyberpunk 2077’nin anlık 1 milyon 3 bin 264 oyuncuya ulaşılmıştı. CS: GO'da pandemi döneminde birçok kez 1 milyon barajını geçerek rekor kırmıştı.

 


Valve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecekValve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecek
Steam Oyun Festivali başladıSteam Oyun Festivali başladı

PAYLAŞ