Steam 1 Milyar Kullanıcı Sayısını Aştı - Haberler - indir.com

Steam 1 Milyar Kullanıcı Sayısını Aştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 14:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun sektörünün ileri gelen isimlerinden Steam, kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkarmayı başardı. Şirket, kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkarsa da henüz bunun için resmi bir duyuruda bulunmadı. Nisan ayı itibariyle şirket sessiz sedasız 1 milyar aktif kullanıcı sayısına erişti. Oyun sektörünün canlanması ile beraber online oyun hizmetinde bulunan şirketlerde bu durumdan bir hayli faydalandı. Steam ID Finder, 28 Nisan tarihinden sonra bol miktarda kullanıcı sayısına ulaştı. Bu durum şirket açısından son derece önemli bir gelişme olsa da bu konu hakkında henüz resmi bir duyura bulunmadı. Aktif kullanıcı sayısı ile başarılarını artırmış olduğunu kanıtlayan şirket oyun sektöründe iyi bir yerde bulunuyor. Söz konusu bu başarının Valve tarafından duyurulmamış olmasının sebebi ise, 1 milyar kullanıcıya ulaşmanın eş zamanlı ya da aktif kullanıcı sayısı kadar önemli olmadığı sebebiyle olduğu düşünülüyor. 

Konu ile alakalı kayıtlı hesapların bir başarı ölçütü ya da popülerlik ölçütü olarak tercih edilmesi ile alakalı çeşitli sorunların olması hakkında soru işaretleri söz konusudur. Aylık aktif kullanıcı sayısı şirket açısından çok daha önemli olup şirketin popülerliği bu şekilde daha da artmaktadır. 1 milyar kullanıcı hesaplarının içerisinde bazılarının yasaklanmış olması, bot hesaplar olması ya da kullanıcıların birden fazla hesaba sahip olması söz konusu sorunların arasında yer alıyor. 1 milyar kullanıcının hepsinin aktif kullanıcı olmaması şirket acısından pek hoş bir durum olarak algılanmıyor. Kullanıcı sayısının eş zamanlı kullanıcı kitlesi ile eşdeğer olması halinde şirket ulaştığı sayıyı başarıdan sayacak gibi gözüküyor. Oyun sektörünün gelişmesi ile beraber oyun sitelerinde de ciddiye alınacak miktarda artışlar söz konusu oldu. Steam üzerinde bu durum kullanıcı sayısının artması ile beraber ortaya çıktı. Gerek aktif gerek aktif olmayan olsa bile kullanıcı sayısının 1 milyarın üzerine çıkması şirket açısından son dere dikkate alınacak bir durumdur. 

Android Telefonda Steam Oyunları Nasıl Oynanır?Android Telefonda Steam Oyunları Nasıl Oynanır?

Steam 1 milyar barajını geçti

Geçtiğimiz yıl içerisinde online oyun platformu olan Steam aylık aktif kullanıcı sayısı ya da eşzamanlı kullanıcı sayısı 18 milyona ulaşmıştı. Bu duruma PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) oyununun katkısı da oldukça büyük bir şekilde oldu. Oyunun piyasaya girmesi halinde online içerik platformları da oyun sayesinde ciddi ölçüde kullanıcı sayısını artırdı. Bunun yanı sıra aynı zamanda yine geçtiğimiz yıl içerisinde 47 milyon günlük ve 90 milyon da aylık aktif kullanıcı kullanıcı sayısına ulaşan Steam, oyun sektöründe doğru bir ivme ile gelişmeye devam ediyor. Steam'in 2017 yılından bugüne kadar aylık aktif kullanıcı sayısının 23 milyon kadar artmış olması da sitenin son zamanlarda daha çok tercih edildiğini gösteriyor. Bu artışın en büyük sebebinin ise Asya'da ve özellikle de Çin'de PC ve Steam platformuna gösterilen ilginin çok daha fazla olmasıdır. Bünyesinde binlerce oyunu barından Steam, hem oyun yayıncılarını hem de oyuncu kitlesini elinden kaçırmadığı sürece çok başarılı istatistik raporlarını elde edecek gibi gözüküyor. 


İlgili uygulamalar
Steam Altın Hafta İndirimi BaşladıSteam Altın Hafta İndirimi Başladı

PAYLAŞ