Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek? - Haberler - indir.com

Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 17:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

2002 yılında kurulan, Elon Musk'ın göz bebeği olan SapcaX uzay şirketinin yüksek hızda internet için uzaya göndermiş olduğu Starlink uyduları uzay yolculuğuna başladı. Peki küresel internet projesinin yeni bir hamlesi olan Starlink uydusu nedir? Türkiye'den nasıl izlenecek?

Starlink uyduları Türkiye’den izlenebilecek

Son günlerde merakla ve heyecanla beklenen SpaceX'in Starlink uyduları hakkında kısa bir bilgi vermek bilmeyenler için faydalı olacaktır. Starlink uydusu, Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş olan bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşan bir yapıya sahip. 

SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

Sterlink uyduları, büyük uydulara göre daha alçak yörüngede seyrediyor. Bu yüzden uyduları gören bazı insanlar onlar UFO olarak tanımlayabiliyorlar.

Türkiye'nin de üzerinden geçecek olan Starlink uydularının yeni seyir haritasını canlı olarak izlemek de mümkün. Haritayla beraber uyduların saat kaçta geçeceği, nereden geçeceği ise takip edilebiliyor.

Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?

–james.darpinian.com/satellites/ üzerinden Starlink uydularının canlı seyrini gösteren siteyi açın,

– Sitenin yüklenmesini beklerken, tarayıcınızın konum algılama isteğine izin verin,

– Site yüklendiğinde ve konumunuz algılandığında uyduların görüneceği saat ve gün bilgileri ekranın solunda yer alacak,

– Zaman dilimlerini seçerek konumunuza göre uyduların hareketini görüntüleyebilirsiniz, eğer isterseniz ekranın sağ bölümünden Google Street View görüntülemesini de kullanabilirsiniz.

Starlink uydusu Türkiye’den 21 ve 22 Nisan‘da sitede görüntülenen saatlerde geçecek. Ayrıca uydunun farklı saatlerde nereden geçeceğini de görüntüleyebiliyorsunuz.


Elon Musk oğluna Elon Musk oğluna "X Æ A-12" adını verdiğini açıkladı

PAYLAŞ