Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir! - Haberler - indir.com

Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-13 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Bir anda hayatımıza giren ve artık günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız "troll" kelimesi aslında kelime anlamı olarak mevcut durumun gidişatını sebepsiz yere engelleyen, herhangi bir sebep olmadan ortalığı karıştıran ve herhangi bir amaç gütmeyen kişiler için kullanılıyor.

Bu kelime sadece eğlenmeyi amaçlayan kişiler için kendilerine verilmiş bir unvanken bazıları bu insanların neden bu şekilde davranışlar sergilediğine bir anlam veremiyor.

Herkes en az bir defa internetteki trollerle karşılaşmıştır. Sağa sola sataşan internet trollerinin genellikle normal insanlardan farklı davranışlara sahip oldukları düşünülüyordu ancak Stanford Üniversitesi'nin Bilgisayar Destekli İş Birliği Konferansı'nda sunduğu araştırma sonuçları bu durumun tam tersini işaret ediyor.

Araştırmaya göre günlük hayatta olağan davranışlar sergileyen insanlar da trol olabilir.

Stanford Üniversitesi'nde yürütülen bir çalışma, insanların neden trolük yaptığını ve aslında tüm insanların troll olabileceğini açıklıyor.

Üniversitede 700'e yakın kişi üzerinden yapılan araştırmada bir gruba genellikle zor ve troll amacı güden yorumların olduğu, diğer bir gruba ise kolay ve tarafsız yorumların yer aldığı bir metin veriliyor. Arından bu kişilerden yorumlara cevap yazması istendiğinde zor testte verilen cevapların %60'tan fazlası troll cevaplar olurken diğer grupta troll cevaplar %35 seviyesinde kalıyor.

Stanford Üniversitesi'nin yaptığı bu araştırma sonucunda aslında troll olarak nitelendiren kişilerin hayatlarında trollerle karşılaştığı ve bu nedenle de kendilerini savunmak, iyi hissetmek için troll olmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Yani troll yorumlar diğer trolllük yapma potansiyeli olan kişileri besliyor ve insanlar trolllerle karşılaştıkça bir troll halini alıyor.

Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Cristian Danescu-Niculescu-Mizil'e göre internetteki trolleri ortadan kaldırmanın yolu trolleri otomatik olarak engelleyen algoritmalar geliştirmek veya trollerin paylaşımlarını, trolün haberi olmadan, kimsenin görmemesini sağlamakla birlikte tartışmaların kalitesini yükseltmekten ve agresif tutumlar göstermemekten geçiyor.

 

 





PAYLAŞ