Spotify'a cinsiyet ayrımcılığı suçlaması - Haberler - indir.com

Spotify'a cinsiyet ayrımcılığı suçlaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Spotify’ın iş yerinde cinsiyet ayrımcılığı yaptığına yönelik ortaya atılan iddialar, davalık olmasına neden oldu.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan müzik dinleme ve indirme uygulaması Spotify, çirkin bir nedenden ötürü davalık oldu. Spotify bilindiği üzere büyük bir şirket ve birçok çalışanı bulunuyor.

Türkiye'de Spotify'de en çok hangi sanatçılar dinlendi?Türkiye'de Spotify'de en çok hangi sanatçılar dinlendi?

Günümüzde bilindiği üzere cinsiyet ayrımcılığı gibi kadınların ötekileşmesine yol açan her türlü eylemin önüne geçilmeye çalışılıyor ve bu konuda farkındalık yaratılacak şeyler yapılıyor. Fakat bu sorun maalesef hala çözülebilmiş değil ve birçok iş yerinde rastlanıyor. Bunların arasına şimdi de Spotify eklendi.Bir çalışan tarafından yapılan suçlamaya bakılırsa, şirket çalışanları arasında cinsiyet ayrımı yapıyor. Bu nedenle de hakkında dava açılan Spotify, cinsiyet ayrımcılığı suçlamasından davalık oldu.

Spotify erkek çalışanlarını kayırıyor

Şirketin eski satış müdürü Hong Perez tarafından yapılan suçlamaya göre, Spotify erkek çalışanlarını kadınlardan kayırıyor. Perez’in söylediklerine göre, erkek çalışanlara daha fazla tazminat ödeniyor. Bundan daha çirkin olan bir diğer iddiaya göre de erkek çalışanların kadın çalışanları taciz etmesine karşın, çok az bir ceza almaları yönünde. Perez, böyle bir olayın ardından, çalışanlardan birinin terfi dahi aldığını söyledi.

Perez, Spotify şirketi içerisinde yaşandığını iddia ettiği bu olayların çalışma kültürüne aykırı olduğunu söyleyerek, hakkını aramak için dava açtığını ifade etti. Perez, bu nedenle işten uzaklaştırma aldığını da söyledi. Bu açıklamaların doğruluğu konusunda henüz hiçbir bilgi yok. Suçlamalardan sonra Spotify cephesinden de bir açıklama gelmedi.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ