Spotify video podcast özelliği aktif edildi - Haberler - indir.com

Spotify video podcast özelliği aktif edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu Spotify tarafında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce de uzun süredir beklenen yeni Spotify video podcast özelliği nihayet kullanıma sunuldu. Artık kullanıcılar, podcast yayınlarını videolu bir şekilde izleyebilecekler. 

Video podcast özelliği Spotify'da aktif edildi

Konuyla ilgili olarak Spotify tarafından yapılan resmi açıklamaya göre şu an için videolu podcast resmi olarak kullanıcılar için aktif hale getirildi. Fakat çeşitli kısıtlamalar da var. Yani şöyle ki şu an için tüm podcast yayıncıları, videolu olarak yayınlarını Spotify  üzerinde yayınlayamıyorlar. Şu an için Spotify, çeşitli yayıncılar ile anlaşma yapmış durumdadır. Hatta söz konusu bu kullanıcılar, en azından şu an için podcast yayını yükleyebilecekler arasında yer alıyor. 

Spotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sunduSpotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sundu

Her ne kadar şu an için Spotify'ın yeni özelliği üzerinde kısıtlamalar söz konusu olsa da ilerleyen süreç içerisinde bu durum değişecek gibi gözüküyor. Daha öncesini hatırlamak gerekirse ilk Spotify podcast yayınları başladığı dönemde de tüm kullanıcılar bu özelliği kullanarak kolay bir şekilde yayın yapamıyordu. Fakat daha sonrasında ise bu durum oldukça kolay bir hale getirildi. Daha önce yaşanan bu olana benzer bir durumda şimdi Spotify'ın yeni videolu podcast özelliği için de geçerli olacak.

Uygulamaya getirilen bu yeni özellik ile beraber YouTube karşısında Spotify, önemli bir rakip haline gelmeye başladı. Bilindiği gibi YouTube tarafında da birçok yayıncı, podcast içeriklerini video olarak YouTube’da yayınlıyordu. Şimdi ise aynı video, Spotfiy tarafında da yayınlanabilecek. Son olarak belirtmek gerekirse yeni özellik, hem mobil hem de masaüstü tarafta kullanılabilecek. Halihazırda birbirinden farklı özelliklere sahip olan Spotify, bu yeni özelliği ile beraber videolu podcast özelliğiyle kullanıcılara başarılı bir kullanım sunar. Bu sayede uygulama her geçen gün daha da fazla kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanıyor. 


İlgili uygulamalar
Spotify'den aynı evde yaşayan çiftlere özel yeni paketSpotify'den aynı evde yaşayan çiftlere özel yeni paket
Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?Tidal mı yoksa Spotify mi daha iyi?
Spotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyorSpotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyor

PAYLAŞ