Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır? - Haberler - indir.com

Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-22 19:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Günümüzde her şey dijitale dönüşmüşken, kullanıcılar müzik ve film gibi çeşitli medya içeriklerini de abonelik hizmeti sağlayan servisler aracılığı ile gideriyorlar. Bunlardan birisi olan Spotify, çevrimiçi müzik uygulamaları arasında hiç kuşkusuz aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en popüler müzik dinleme uygulaması olmayı başarıyor. Pazarda bu ismin arkasında en köklü rakip olarak Apple Music servisi görüyoruz. Bu servisler kullanıcıları kendisine çekmek için çeşitli avantaj ve kampanyalar sunmaya devam ediyorlar. Bu durumda ise kullanıcılar dijital servisler arasında bir değişiklik ve geçiş sağlıyorlar. Ancak bu durumda ise kullanıcıların kişisel olarak yaptıkları müzik listeleri veya albüm gibi ayarları bulunuyor. Bu noktada yeni geçecekleri servise de çalma listelerini aktarmak isteyebiliyorlar.

Bizde sizlere bu içeriğimizde Spotify’dan Apple Music’e veya tam tersi bir işlemde çalma listelerinizi nasıl aktarabileceğinize bu içeriğimizde bakacağız.

Spotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldiSpotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldi

Apple Music ile Spotify arasında çalma listeleri nasıl aktarılır?

Soundiiz

Soundiiz uygulaması YouTube müzik, Spotify, ve Apple Music gibi popüler müzik servisleri için müzik akış desteğini sağlıyor. Sosyal erişim özelliği aracı ile de en sevdiğiniz sosyal medya hesabını kullanarak bir hesap oluşturabilirsiniz. Daha sonra gelen arayüzde çalma listenizi aktarmak istediğiniz müzik akış hizmetini seçin. Soundiiz’e bağlanmak için giriş bilgileriniz ile devam edin.

Bu işlemde aktif Apple Music aboneliğinizin olması ile beraber iCloud müzik kütüphane kısmının da aktif olması gerekiyor. Bunun için Apple Ayarlar menüsünden Apple Music’e gidin. Burada iCloud müzik kitaplığı ve çalma listesi şarkılarını etkinleştirin. Soundiiz’in pro sürümünde tüm müzik verilerinizi sık kullanılanlar olarak aktarmanıza ve çalma listelerinizi ise ayda 3$ fiyatla otomatik senkronize etmesini sağlayabilirsiniz.

Songshift – iPhone

Bir iOS uygulaması olan SongShift, sadece iPhone cihazlarda işe yarar bir yöntemdir diyebiliriz.

  • Uygulamayı açarak işlemlere başlayın.
  • + simgesine bastığınız zaman çalma listenizi aktarmak istediğiniz müzik servisini seçin.
  • Daha sonra gelen kısımda kaynağı ve çalma listesi gibi seçeneğini seçin. Ücretsiz sürümde bir çalma listesi seçebilirken, Pro sürümde çalma listelerini birleştirme özelliği de bulunuyor.

SongShift uygulamasının 3€ gibi bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim.

Stamp

Stamp uygulaması Android, iOS, Windows ve macOS olmak üzere birçok platforma destek sağlıyor. Bu sayede herhangi bir cihazınızdan çalma listesi aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

Çalma listenizin kaynağı Spotify ise öncelikle onun seçimini gerçekleştirin. Spotify’ı seçtikten sonra taşınacak olan hedefi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra aktarmak istediğiniz çalma listesini seçin ve ileriye dokunun.

Stamp uygulamasının ücretsiz versiyonunda bir çalma listesinden 10 şarkı aktarma imkanı bulunuyor. iOS tarafında 9.99€ fiyatıyla pro sürüme geçebilirsiniz. Diğer platformlar için olan 14.99 € bir fiyat ödeyerek Pro sürüme geçebilirsiniz. Bu uygulamayı Soundiiz uygulaması ile karşılaştırıldığı zaman daha sınırlı bir akış hizmeti sunuyor ve sık kullanılanlar gibi verilere destek sağlamıyor.


Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu!Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu!
Spotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyorSpotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyor

PAYLAŞ