Spotify Türkiye için kararını verdi - Haberler - indir.com

Spotify Türkiye için kararını verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 16:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Hepimizin bildiği gibi bir süre önce RTÜK, Türkiye’de temsilciliği bulunmayan kuruluşlara süre tanımıştı. Bunlar arasında yer alan popüler müzik ve podcast dinleme platformu olan İsveç merkezli Spotify’ın Stockholm’de yer alan birimi ile temas sağlandı. RTÜK yetkililerine geri dönüş sağlayan Spotify, olumlu geri dönüş yaptı.

Türkiye’den gitmiyor: Spotify Türkiye’de temsilcilik açıyor!

Türkiye’den gidiyor mu, haberleriyle dikkat çeken müzik dinleme platformu Spotify, RTÜK tarafından verilen 72 saatin sonrasında olumlu geri dönüş yaptı. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Spotify Türkiye’de temsilcilik açıyor. Sabah’tan Burak Çelik’in haberine göre, temsilcilik açılacak bilgisi 72 saat dolmadan geldi.

RTÜK yetkilisi Spotify'ın engellenmesi hakkında açıklama yaptıRTÜK yetkilisi Spotify'ın engellenmesi hakkında açıklama yaptı

Biliyorsunuz RTÜK, İnternet ortamında yayın lisansı almayan kuruluşlar için işlemleri gerçekleştirmeleri için süre tanımıştı. Netflix ve Amazon Prime Video gibi şirketlerle anlaşma sağlayan RTÜK, Spotify tarafından geri dönüş alamamıştı. Yayınlarına devam etmek için lisansını almaya karar veren sevilen hizmet, Türkiye’de temsilcilik açacak.

Yani söylendiği gibi Spotify Türkiye’den çekilmiyor, aksine pazarda kalmak için temsilcilik açmayı kabul ediyor.

Neler olmuştu? RTÜK yaptığı resmî bir açıklama ile lisans başvurusu yapmayan platformlar için uyarı yayımlamıştı. Bu uyarıda, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin ‘İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri’ başlıklı 10 uncu maddesi kapsamında uyarı yayımlanmış 72 saat süre tanınmıştı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ