Spotify Sesle Etkinleştirilen Reklamları Deniyor - Haberler - indir.com

Spotify Sesle Etkinleştirilen Reklamları Deniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 14:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler dijital müzik servisi olan Spotify, şimdi ise ABD üzerinde sesle etkin hale gelen reklamları test etmeye başladı. Dinleyicinin sesli bir komut vermesine imkan sağlayacak olan bu özellik ile sese duyarlı reklamlar olacak.

Spotify bildiğiniz üzere dijital platformun en popüler müzik servisi olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde 100 milyon ücretli abone sayısına erişen Spotify, şimdi ise ses teknolojileri üzerine yeni özellikle getirmeye devam ediyor. Yeni duyurulan yeniliğe göre artık ses etkili reklamlar Spotify’da yer alacak. Spotify tarafından ise sesli reklamların dinleyicileri markalı bir Spotify çalma listesi veya bir podcast’e yönlendirebileceğini ifade ediyor.

Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?

Spotify İçin Sesli Reklamlar Dönemi Başlıyor

Test edilen ilk sesli reklamlardan birisi Inilever’in Axe markası ve Spotify Studios cephesi oluyor. Bugün başlatılan bir reklamla göre ise kullanıcıları Spotify Original podcast’i Stay Free: Clash of The Story’ye yönlendirecek. Ayrıca bu ayın sonunda Unilever’in Axe reklam kampanyası ile alakalı Spotify’da markalı bir oynatma listesi bulunacak. Fakat bu yeni sesli reklam özelliklerinin şuan için sadece ABD için aktif olduğunu söyleyelim. Keza söz konusu podcast Spotify Türkiye’de yer almıyor.

Bu yeni sesli reklamlar şuan için ABD test sürecinde Spotify’ın ücretsiz mobil kullanıcılarında bulunacak. Bu özellik kullanıcının uygulama için ses yardımcısını aktif etmesi halinde müzik ve podcast’leri araması esnasında aktif olmuş olacak. Bu noktada bu ayarı kapalı olan kullanıcılar da bu gibi durumlar olmayacak. Kullanıcılar dilerlerse Ayarlar menüsüne erişerek buradan “Voice-Enabled Ads” kısmından sesli reklamları aktif edebilecekler. Mikrofon erişimini uygulama için tamamen devre dışı bırakılabildiği gibi reklam yayınlandığı zaman kullanıcılar “Play Now“ seçeneği ile içeriği kontrol edebilecekler.

Benzer bir şekilde geçtiğimiz ay Pandora servisi de etkileşimli sesli reklamları test etmeye başlamıştı.


İlgili uygulamalar
Spotify'da Canvas Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır?Spotify'da Canvas Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
Spotify Premium Abone Sayısı 100 Milyonu GeçtiSpotify Premium Abone Sayısı 100 Milyonu Geçti

PAYLAŞ