Spotify şarkı sözü arama özelliği geldi - Haberler - indir.com

Spotify şarkı sözü arama özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, masaüstü uygulamasında bir süredir bulunan şarkı sözüyle arama yapma özeliği şimdi iOS ve Android cephesine geliyor. Kullanıcılar artık şarkı sözü yazarak Spotify’da arama yapabilecekler. Gün içinde özellikle ağıza takılan bir şarkı parçasını tam olarak hatırlamak oldukça zor olabiliyor. Bu noktada şarkı aratması da gerçekleştiremiyorsunuz. Ancak Spotify’a gelecek olan yeni özellik ile bu durum çok daha kolay bir hal alacak. Aktarılan bilgilere göre şirket, Apple Music ve YouTube gibi servislerde yıllardır yer alan şarkı sözü ile arama yapma özelliğini nihayet mobil uygulamasına getirmiş durumda. Artık hatırladığınız bir şarkı sözünü yazarak Spotify’da arama yapmak ve sonuç almak mümkün olacak.

İsveç merkezli Spotify, özellikle mobil tarafta sürekli olarak geliştirilerek yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Masaüstü tarafında uzunca süredir yer alan bu özellik nihayet hem iOS hem de Android kullanıcılarına verilmiş olacak.

Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleştiSpotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti

Kullanıcılar aradıklarını daha kolay bulacaklar

Daha önce duymadığınız yada aklınızda kalmayan bir şarkıyı tam olarak öğrenmek ve dinlemek için artık şarkıyı Shazam yapmaya gerek kalmayacak. Öyle ki hatırladığınız sözcükleri yazarak Spotify’da sonuç alabilirsiniz. Shazam sadece ses odaklı çalıştığı için her zaman kolay bir işlevselliğe sahip olmayabiliyor. Ancak hatırladığınız sözlere yönelik Spotify’da kolay bir arama gerçekleştirerek sonuca hızlı bir şekilde erişmiş olacaksınız.

Spotify mobil uygulamasına dahil olan bu özellik ile beraber artık bir zahmete gerek kalmadan kullanıcılar akıllarında kalan şarkı sözleri ile şarkıya direkt bir şekilde erişebilecekler. Dijital müzik platformları arasında kıyasıya rekabet devam ederken, bakalım Spotify kullanıcılarına bu yeni özelliği ne derece işlevsel olarak sunacak göreceğiz. Spotify mobil tarafta Android ve iOS tarafında uygulamanızı güncelleyerek özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.


Spotify Zaman Kapsülü listesi ile nostaljik şarkıları hatırlatıyorSpotify Zaman Kapsülü listesi ile nostaljik şarkıları hatırlatıyor
Spotify’ın ilk özel DC Comics podcast’i Batman olacakSpotify’ın ilk özel DC Comics podcast’i Batman olacak

PAYLAŞ