Spotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyor - Haberler - indir.com

Spotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-29 11:21:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Dünyanın en çok tercih edilen müzik platformları arasında yer alan Spotify, kullanıcılarına  daha fazla kişiselleştirme bulunan çalma listesi sunmayı planlıyor. Kullanıcılarının müzik tercihlerini dikkate alarak haftalık keşif ve benzeri listeler oluşturması ile bilinen bir müzik platformudur. Fakat dünyaca ünlü müzik dinleme platformu yeni planlaması doğrultusunda diğer çalma listelerini de kullanıcılarının dinleme tercihlerine göre kişiselleştirme yapmaya odaklanacak. Spotify kullanıcılarının isteklerini göz önünde bulundurarak çeşitli özelleştirme  seçenekleri sunmaktan geri kalmıyor. Bunu daha farklı değerlendirmek gerekirse yapılan yenilikler sonucunda Spotify kullanıcılarına sunduğu birçok çalma listesi her bir kullanıcı için daha özel bir hale gelecek. Bu da kullanıcıların Spotify'dan daha fazla verim elde etmesini sağlayacaktır. Spotify'ın planlarına baktığımız taktirde yeni sistem sayesinde şarkılar doğru dinleyicilere kolaylıkla ulaşabilecekler. 

Spotify kullanıcıları yeni sistem ile kullanıcılarına çok daha kişisel bir uygulama sunacaktır. Bu sistem hem kullanıcıların hem de şirketin yararına olacak. Kullanıcılar kendi zevkleri doğrultusunda daha fazla şarkıya ulaşım sağlarken şirkette kullanıcıların Spotify üzerinde daha fazla vakit geçirmesinden faydalanacak. Bu amaç doğrultusunda yapılan yenilikler, kullanıcıları Spotify'da daha fazla vakit geçirmeye yöneltecek. Spotify, kullanıcıların belirli bir çalma listesinin sıralamalarını dinlemek için benzersiz bir çalma listesi ile bağlantı sunacak. Bu yapılan yenilikler şirketi ve kullanıcıları etkilediği gibi aynı zamanda şarkıcıları da etkileyecek. Bu sistem sayesinde sanatçılar da paylaştıkları çalma listesinin kendi şarkılarını içermeyeceği gibi endişelerinden kurtulmuş olacak. 

Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir?Spotify'da sanatçılar nasıl engellenir?

Spotify kullanıcılarına kişiselleştirme özeliği sunuyor

Her kullanıcının mutlaka kullandığı müzik platformu Spotify, yapılan bu iddiada bir takım kullanım verileri sunuyor. Spotify açısından değerlendirmek gerekirse kişiselleştirme algoritmaları, çalma listelerinde öne çıkarılan sanatçı sayısını yüzde 30 ve sanatçı başına keşfedilen şarkı sayısını yüzde 35 artırdı. Bunun yanı sıra aynı zamanda platform şarkıların tekrar tekrar dinlenmesini sağlayacak. Elde edilen verilere baktığımız taktirde şarkıların tekrar tekrar dinlenme oranı yüzde 80 oranında olacak. Kullanıcıların söz konusu şarkıları da kaydetme oranında hatırı sayılır değişiklikler olacak. Bu aşamada ise yüzde 66'lık bir oran ile karşı karşıya geliyoruz. 

Spotify tarafından yapılan bu yenilikler hem sanatçılara he de dinleyicilere çeşitli fonksiyonel seçenekler sunduğu gibi aynı zamanda platform adına çeşitli kaygılar da ortaya çıkabilir. Spotify bu yeniliklerden etkilenen çalma listelerinin tam olarak hangileri olduğu hakkında kesin bilgilerde bulunmadı. Bu sebepten dolayı kullanıcıların kişiselleştirilmiş bir çalma listesine nerede rastlayacakları henüz belli değildir. Şarkıcı açısından olayı değerlendirmek gerekirse bazı müzisyenler açısından keşfedilme oranlarında artış gözlemlenebilir. Spotify kullanıcıları tarafından paylaşılan listenin arkadaşlarının aynı şekilde dinleme keyfi elde edip edemeyecekleri de henüz belli değildir. Spotify tarafından gerçekleştirilecek olan bu yeniliklerin henüz ne zaman yapılacağı hakkında kesin bir bilgi söz konusu değildir. Yapılacak olan yenilikler sayesinde kullanıcıları nasıl bir durum eklediği henüz belli değilken müzik konusunda herhangi bir kısıtlamanın yaşanmaması kullanıcı açısından oldukça olumlu karşılanıyor olabilir. 

 


Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!
Spotify 2019'da En Çok Dinlenen Kadın Sanatçıları AçıkladıSpotify 2019'da En Çok Dinlenen Kadın Sanatçıları Açıkladı
Spotify ve Netflix Şifrelerini Satan Kişi YakalandıSpotify ve Netflix Şifrelerini Satan Kişi Yakalandı

PAYLAŞ