Spotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladı - Haberler - indir.com

Spotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok tercih edilen çevrimiçi müzik kütüphanesi Spotify canlı şarkı sözleri özelliğini ABD’de test etmeye başladı.

Günümüzün en popüler çevrimiçi müzik platformlarından olan Spotify uzun bir süre önce platforma geleceğini açıkladığı özelliğin testlerini genişletmeye etmeye başladı. Kullanıcıların bir süredir merakla beklediği özellik geçtiğimiz sene 26 ülkede test edilmeye başlanmıştı. Bu özellik üzerindeki çalışmalarını hızlandırdığı düşünülen şirket dün canlı şarkı sözü özelliğini ABD’deki bazı kullanıcıların beğenisine sundu. Yayımlanan güncellemeyle birlikte bazı kullanıcılar dinledikleri şarkılarla senkronize bir şekilde şarkı sözlerini de görüntülemeye başladı.

Spotify, ruh haline göre kullanıcılara şarkı önerisinde bulunacakSpotify, ruh haline göre kullanıcılara şarkı önerisinde bulunacak

Spotify şirket sözcüsü özellikle ilgili yaptığı açıklamada, bu özelliğin ABD'deki bazı kullanıcılarla birlikte test edildiğini belirtti. Ayrıca şirket sözcüsü açıklamasında Spotify'da kullanıcı deneyimini geliştirmek için düzenli olarak testlerin yapıldığı ve bunlardan bazılarının geniş kullanıcı kitlelerine sunulduğu, bazılarının ise şirkete önemli dersler kazandırdığını da ifade etti.

Spotify canlı şarkı sözü özelliği tüm kullanıcılar için yayımlanacak mı?

Spotify’ın bu özellik üzerindeki çalışmalarının yeni olmadığını da belirtmek gerek. Şirket, daha önce Musixmatch ile bir iş birliği yapmış ancak bu anlaşma 2016 senesinde son bulmuştu. Daha sonra Genius ile bir ortaklık yapan şirket bu ortaklığın sonucunda "Behind the Lyrics" özelliğini duyurmuştu. Mevcut özelliklerini geliştirmek için çalışmalarına devam eden şirket şimdi canlı şarkı sözü özelliği üzerinde çalışıyor.

iOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacak

Spotify bir süredir bu özellik üzerinde çalışmalarına devam etse de şirket sözcüsünün de belirttiği gibi test edilen tüm özelliklerin geniş kullanıcı kitlesine sunulmasının söz konusu olmadığını da unutmamak gerek. Kısacası Spotify'ın bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı bilinmese de, bu özelliğin tüm kullanıcılar için yayımlanması için daha uzun bir süre olduğunu söyleyebiliriz. Spotify'ın yeni özellikleriyle ilgili bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Spotify'ın aktif üye sayısı açıklandıSpotify'ın aktif üye sayısı açıklandı
Spotify abonelik ücretlerine zam yapıyorSpotify abonelik ücretlerine zam yapıyor

PAYLAŞ