Speedtest video test özelliği kazandı - Haberler - indir.com

Speedtest video test özelliği kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Kullanıcıların internet hızlarını ölçtüğü altyapı servisi olan Ookla Speedtest, yeni bir özelliğe kavuştu. Seris artık kullanıcıların videoları ne kadar kaliteli izleyebileceğine yönelik bir ölçüm aracını sitesine dail etti. Ookla, iOS uygulamasındaki bu yeni video test özelliğini kullanıma açıldı. Diğer platformlar için ise özellik geliştirilmeye devam ediliyor. Günlük hayatta internet kullanımında en çok tercih edilen aktivitelerden birisi de video izlemek oluyor. Öyle ki Alexa verilerine göre YouTube, Türkiye’de en çok giriş yapılan ikinci internet sitesi olarak bulunuyor. Alexa verileri kapsamında YouTube’a giren kullanıcıların günlük sitede kalma süresi ise 17 dakika 43 saniye olarak karşımıza çıkıyor.

Durum böyle olunca ise internet alışkanlıklarındaki video izlemenin büyük bir rolü bulunuyor. Video izleme altyapınız ne kadar kaliteli merak ediyorsanuz, Speedtest’in yeni aracını kullanabilirsiniz.

Yeni Need For Speed oyunu geliyorYeni Need For Speed oyunu geliyor

Ookla’dan yeni video akış kalitesi test aracı yayınlandı

Ookla, ücretsiz olarak sunmuş olduğu söz konusu bu hizmetini iOS kullanıcıları için kullanıma açtı. Yapılan duyuruda daha fazla platform için desteğin geleceğini de belirtiyor. Ookla, video test özelliğinin çıkarmasının sebebi olarak ise video trafiğinin diğer trafiklere göre önceliklendirmesi olarak belirtiliyor. Bu noktada video performansı, ağın indirme hızından farklı bir şekilde değerlendiriliyor. Yapılan açıklamaya göre video testinin yapılabilmesi için bir video oynatılması gerekiyor. Video trafiğinin simüle edildiiği bu sistemde gerçek bir video oynatma işleminin olması gerekiyor.

Yapılan video testi ise bit oranı ölçümü yaparak gerçekleşiyor. Bu ölçüm sonrasında en yüksek çözünürlük, yükleme süresi ve ağın durumuna göre beklenilmesi gereken arabellek kullanıcıya belirtiliyor. Diğer yandan bu video testi, performans sayesinde hangi cihazların en iyi şekilde çalışacağını belirtiyor. Video testini yapabilmek için Speedtest uygulaması gerekli oluyor. Ancak özelliğin şuan için iOS’da yer aldığını belirtelim.


Need For Speed Hot Pursuit Remastered tanıtım tarihi belli olduNeed For Speed Hot Pursuit Remastered tanıtım tarihi belli oldu
Need For Speed Hot Pursuit Remastered duyurulduNeed For Speed Hot Pursuit Remastered duyuruldu

PAYLAŞ