SpaceX'e Çin'den rakip geliyor - Haberler - indir.com

SpaceX'e Çin'den rakip geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 21:04:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Uzay araştırmalarına farklı bir bakış açısı getiren şirket SpaceX, Çinli bir rakip ile karşı karşıya gelebilir. Asya ülkelerinin uzay araştırmaları için yapmış olduğu çalışmalarda ilerleme göstermesiyle birlikte SpaceX için dişli bir rakibin varlığı konuşulmaya başlandı. 

Teknolojinin çılgın mucidi olarak tanınan Elon Musk'ın uzay araştırmaları için kurmuş olduğu SpaceX, dev yatırımları ve çalışmaları ile gündemde kalmaya devam ediyor. Bir süre önce uzaya gönderilmiş olan elektrikli Tesla otomobil çok konuşulmuştu. Şimdi ise SpaceX'e yeni bir rakibin gelmesi konuşuluyor. 

SpaceX, Önümüzdeki Hafta Onlarca Starlink Uydusunu Uzaya FırlatacakSpaceX, Önümüzdeki Hafta Onlarca Starlink Uydusunu Uzaya Fırlatacak

SpaceX'e Çin'den Rakip Geliyor

Uzay çalışmalarına yaptığı yatırımlar ile son dönemin dikkat çeken ülkelerinden olan Asya Ülkeleri yeni bir gündem ile konuşulmaya başlandı. Özellikle Hindistan ve Çin bu yatırımcı ülkelerin başında yer alıyor. Söylentilere göre SpaceX'e rakip olarak Bejing merkezli bir uzay şirketi olan i-Space gösteriliyor. 

Çinli uzay araştırma şirketi, tekrar kullanılabilir roketini geçtiğimiz hafta halka açık şekilde sergiledi. Hyperbola-2 ismini taşıyan roketin Çin medyasındaki fırlatılma tarihi 2021 olarak duyuruldu. Bu roket sıvı oksijen ve metan yakıtları ile çalışıyor. Bununla birlikte asıl dikkat çeken husus ise bu roketlerin tekrar kullanılabilir olması. Bu sayede roketlerin maliyetlerinin yüzde 70 gibi bir oranda azaldığı söyleniyor. 

Uyduları Alt Dünya Yörüngesine oturtmak için planlanmış olan ve yaklaşık olarak 2 ton ağırlığında taşıma kapasitesi taşıyan roketten beklentiler oldukça yüksek. Hyperbola-2,28 metrelik bir uzunlukta iken, 90 tonluk bir ağırlık ile oldukça iddialı bir duruş sergiliyor.


SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacakSpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak

PAYLAŞ