SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı! - Haberler - indir.com

SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde sık sık güvenlik açıklarıyla gündeme gelen görüntülü sohbet uygulaması Zoom, teknoloji sektörünün lideri tarafından sakıncalı olarak görülüyor. Çalışanlarına Zoom kullanımıyla ilgili bir E-posta gönderen SpaceX şirketi, tüm çalışanlarının Zoom kullanmasını tamamen yasakladı!

Dünyayı saran corona virüs salgını nedeniyle pek çok ülkeden binlerce kişi işlerini evinden devam ettiriyor. Virüsün yayılma hızını en aza indirgemek için önemli bir çözüm olan bu durum ekiplerin iletişimde kalabilmesi için konferans uygulamalarına yönelmelerine neden oluyor.

Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!

Günümüzde dünya çapında en çok kullanılan Skype benzeri konferans uygulamalarından olan Zoom hem sohbet, hem iş, hem de eğitim amaçlı kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz gün veri skandalıyla gündeme gelen şirket kullanıcılarının gözünde güvenilirliğini de tamamen kaybetmiş durumda. Kullanıcı verilerini gizlice Facebook’a sızdırdığı öğrenilen Zoom’la ilgili SpaceX yasaklama kararı aldı.

SpaceX'ten Zoom'la ilgili yasaklama kararı

Özel bir uzay taşımacılık şirketi ve Amerikan havacılık malzemeleri üretici olan SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdiği roketlerle tanınıyor. Gizlilik konusunda kırmızı çizgileriyle tanınan Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket çalışanlarının kişisel verilerini koruma konusunda da oldukça çaba sarf ediyor. Veri ihlallerine karşı oldukça hassas davranan şirket dün çalışanlarına gönderdiği bir E-posta ile Zoom uygulamasına olan tüm erişimin blocklandığını belirtti.

Zoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdı

Şirket çalışanlarına gönderdiği E-postada "Önemli gizlilik ve güvenlik endişeleri" ifadesi dikkat çekerken: "Birçoğumuzun bu yazılımı konferans ve toplantı desteği için kullandığını biliyoruz. Lütfen buna alternatif iletişim aracı olarak e-posta, metin veya telefon kullanın." ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz haftalarda veri sızdırmasıyla gündeme gelen Zoom’un güvenlik ihlallerinin de ardı ardına ortaya çıkması uygulamayı iyice zor duruma sokuyor. Bu skandallar sonrasında Zoom’u araştıran 2 güvenlik uzmanı, geçtiğimiz Çarşamba günü, Zoom’u kötü amaçlı kişilerin kullanabildiğini ve uygulamanın macOS işletim sistemi için geliştirilen versiyonunda kullanıcıların kameralarının ve mikrofonlarının ele geçirilmesine neden olabilecek iki kritik güvenlik açığı olduğu tespit edilmişti.

Tüm bu ihlaller karşısında bir de mahkemelik olan Zoom’un bu süreci atlatıp atlatamayacağı hakkında yorum yapmak için henüz erken olsa da, şirketin uygulamadaki açıkları kapatmak için kapsamlı bir güvenlik yaması yayınlamaması ve gizlilik politikalarını yeniden düzenlememesi durumunda binlerce kullanıcı kaybedebileceği aşikar.



PAYLAŞ