Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran! - Haberler - indir.com

Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 17:46:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin gelişimi dediğimizde ilk akla gelen elbette ki akıllı cihazlar oluyor. Fakat teknolojik ögeler gelişim gösterirken bu her alanda etkin oluyor. Sony'nin rakipleri bugünlerde Sony'i biraz kıskanacak gibi gözüküyor. Şöyle ki en büyük rakipleri olarak bilinen Samsung ve LG'yi kıskandıracak olan Sony, 16K çözünürlüğe sahip ve hatta neredeyse bir otobüs büyüklüğüne tekabül eden son teknoloji MicroLED ekranını tanıttı. Bir televizyondan çok daha fazlasını sunan bu 16K çözünürlüğünde ki MicroLED, oldukça büyük olup televizyon zevkinizi farklı boyutlara taşıyacaktır. Bu ürünü ile sadece başarı elde etmekle kalmayan Sony aynı zamanda rakiplerinizi de bir hayli kıskandırmayı başardı. 

Gerek özellikleri gerek tasarımı ile kullanıcıya çok daha farklı bir deneyim sunan 16K çözünürlüğünde microLED'ler bir otobüs boyutunda olabilir. Bundan önce 4K çözünürlüğündeki TV'ler uzun zamandır piyasadaydı ve artık hayatımızın bir parçası olmayı başarmıştı. Bu cihazların bir standart haline geldiğini söylemek pek kolay değildir. Bunun yanı sıra aynı zamanda Samsun'da yakın zamanda bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Samsung akıllı cihaz konusunda bir devken TV'ler konusunda da pazarı hiç de boş bırakmayı düşünmüyor. Bu alanda da çalışmalarını sürdürüyor. Hatta yakın zamanda Samsung markalı, 8K TV'ler de satışta yerini alacak. 

Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den GeldiYüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi

Sony rakiplerini kıskandırıyor

Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony TV konusunda boş durmayacak çalışmalarına devam ettiğini 16K çözünürlüklü TV modeli ile kanıtladı. Bugün gerçekleşen lansmanda Sony, ekran teknolojisi konusunda tüm rakiplerini kıskandıracak bir atılımda bulundu. 

Las Vegas’da düzenlenen Ulusal Yayıncılar Derneği (NAB) Fuarı’nda yerini alan Sony, 5 metre yüksekliğe ve 20 metre genişliğe sahip yeni 16K MicroLED ekranını tanıttı. Bu eşsiz microLED bir otobüs büyüklüğüne sahip bir şekilde telaffuz ediliyor. Sony tarafından üretilen bu eşsiz TV'nin, 16K çözünürlüğündeki ekranı sayesinde 4K çözünürlüğündeki bir ekran modeline göre 16 kat daha fazla piksel yoğunluğu ile gelecek. Teknolojiyi doğru orantılı olarak kullanmayı başaran Sony, bunu 16K çözünürlüklü cihazı ile kanıtladı. 

Bu büyüleyici ekranın tam çözünürlüğü 15360×8640 piksel olarak açıklandı. Görünüş olarak oldukça büyük olan bu microLED ürünler etkinliğin en çok dikkat çekenleri arasında yerini almayı başardı. Sony bu ürün ile rakiplerine karşı ciddi bir atak da bulundu. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, CES 2019 etkinliğinde ortaya çıkardığı The Wall adlı 4K MicroLED ekranı ile tüm katılımcıları etkilemeyi başarmıştı. Etkinliğin dikkat çeken ürününü katılımcıların beğenisine sunuldu. Fakat The Wall’ın yalnızca 4K çözünürlüğe ve 219 inç boyuta sahip olduğunu değerlendirirsek Sony’nin 16K MicroLED ekranı ile rakiplerini kat ve kat geride bıraktığını kanıtladı. Günümüzde 4K içerik bulmakta bile zorlandığımızı göz önünde bulundurursak 16K çözünürlüğündeki bu ekranın uzun bir süre iş dünyası ile sınırlı kalacağını söyleyebiliriz. Cihazın üst düzey teknoloji doğrultusunda tasarlanmış olması fiyatının da oldukça yüksek olacağının kanıtı olarak görülüyor.


İlgili uygulamalar
Sony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini SergiliyorSony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini Sergiliyor
PlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldiPlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldi
Sürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya ÇıktıSürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya Çıktı

PAYLAŞ