Sony Xperia 5 Plus'ın render görüntüleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Sony Xperia 5 Plus'ın render görüntüleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 21:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojisiyle pek çok alanda lider haline gelen Sony akıllı telefon üretimine devam ediyor. Akıllı telefon pazarında sıkıntılı dönemlerden geçse de yeni bir Xperia modeli üzerinde çalışan şirketin yeni amiral gemisi Xperia 5 Plus’ın ilk render görüntüleri ortaya çıktı!

Teknolojinin pek çok alanında büyük bir başarıya sahip olan Japonya merkezli şirket akıllı telefon pazarında son birkaç senedir umduğu başarıyı yakalayamıyor. 2000’li senelerde Xperia serisiyle büyük bir çıkış yakalayan ancak sonrasında rakiplerinin gerisinde kalan Sony televizyon ve oyun sektöründe büyük bir başarıya sahip. Son dönemlerde PlayStation 5 ve yeni nesil oyun konsoluyla adından sıklıkla söz ettiren şirket akıllı telefon sektörüne yakın zamanda veda etmeyecek gibi duruyor.

Sony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecekSony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecek

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Sony’nin eski başarısını yakalamak amacıyla yeni bir Xperia modeli üzerinde çalışmaya başladığını sizlerle paylaşmıştık. Amiral gemisi olarak adlandırılan cihazın özellikleri henüz netleşmese de yeni sızıntılar Xperia 5 ailesinin son üyesinin görüntülerinin ortaya çıkmasını sağladı. Güvenilir sızını kaynaklarından OnLeaks’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıkan Sony Xperia 5 Plus’ın render görüntüleri kullanıcı adaylarının aklındaki soru işaretlerinin de giderilmesine yardımcı oldu.

Sony Xperia 5 Plus tasarımı ve özellikleri

Yayınlayan render görüntülerine ilk baktığımızda Sony’in kullanıcılar tarafından en çok eleştiri aldığı kalın çerçevelerden vazgeçmiş olduğunu görüyoruz. Yeni cihazında daha ince bir tasarım hattına sahip olan modelin Sony Xperia 5 Plus adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. 6.6. inçlik OLED bir ekrana sahip olduğu bildirilen cihazın önüne iki adet hoparlör bulunuyor.  168,2 X 71,6 X 8.1mm boyutlarına olması beklenen cihazın kalınlığı kamera çıkıntısı da eklendiğinde 9.3. mm’ye çıkıyor.

Sony'nin yeni amiral gemisi delikli ekrana sahip olacak

Görsele baktığımızda dikkat çeken noktalardan biri de kulaklık girişinin cihazın üst tarafına konumlandırılması. 3.5mm’lik kulaklık girişine sahip olan cihaz aynı zamanda alt kısmında USB C bağlantı tipi bir girişe sahip. Parmak izi sensörünün yan panele konumlandırılması da cihazın tasarımına farklı bir hava katmış. Ancak Sony’nin ürettiği cihazlarda kutu gibi kasa üretmekten hale vazgeçmemiş olması cihazın ince yapısına rağmen Xperia’nın diğer modellerine benzemesine neden olmuş.

Görsellerden anlaşıldığı üzere üçlü kamera kurulumuna sahip olacak olan cihazın ana kameranın yanı sıra ultra geniş açılı kamera ve birinin de makro lense sahip olması bekleniyor. Ön ekranında 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir selfie kamerası bulunduğu bildirilen Sony’nin bu konuda bir adım geride olduğunu söylemek mümkün. Akıllı telefon teknolojisinde rekabetin en güçlü noktasında yüksek çözünürlüklü kameralar yer alıyor. 24 Megapiksel ve 32 Megapiksel selfie kameralarının popülerleştiği bu dönemde Sony 8 Megapiksel çözünürlükteki ön kamerasıyla bir adım geride kalmış olsa da bu durumu cihazın fiyat etiketinin değiştirebileceğini de unutmayalım. Sony Xperia 5 Plus’ın satış fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağıyla ilgili ise henüz herhangi bir bilgi yok. Sony Xperia 5 Plus’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


Sony, iPhone kamera teslimatına yetişmekte zorlanıyorSony, iPhone kamera teslimatına yetişmekte zorlanıyor
Sony gece gündüz çalışıyorSony gece gündüz çalışıyor

PAYLAŞ