Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor - Haberler - indir.com

Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2020 yılının başlarında yeni nesil oyun konsoluyla büyük bir heyecan uyandıran Sony, PlayStation 5’in tanıtımını ağırdan alıyor.

Uzun bir süredir gündemden düşmeyen PlayStation 5 için Sony’nin izlediği strateji zaman zaman oyun severleri kızdırabiliyor. Oyun dünyasının ezberlerini bozacak olan yeni nesil oyun konsoluyla ilgili henüz tüm özelliklerin gün yüzüne çıkmamış olduğu bu günlerde şirketin tanıtımı ne zaman yapacağı merak ediliyordu. Bugüne kadar pek çok tarih sızıntısıyla gündeme gelen PlayStation 5’in tanıtımı için görünüşe göre Sony pek de aceleci değil. Bu durum pek çok oyun sever için gerginlik yaratan bir etkiye sahip olsa da, aslında bu yeni nesil konsol için oldukça iyi bir gelişme. Çünkü bu durum aynı zamanda Sony’nin yeni nesil konsolda olumsuz bir tepkiyle karşılaşmamak için çok dikkatli olduğunun da bir göstergesi. 

Sony'nin PS 5 için aldığı sesli asistan patenti tartışma yaratacakSony'nin PS 5 için aldığı sesli asistan patenti tartışma yaratacak

Oyun konsolu sektöründe Microsoft’la büyük bir rekabet içerisinde olan şirketin dönem dönem PlayStation 5 hakkında yaptığı açıklamalar tüm oyun dünyasında heyecanın artmasını sağlıyor. Bu noktada oldukça gizemli ve dikkat çekici bir strateji izleyen şirket aynı zamanda adımları önce Microsoft’un atmasına izin veriyor gibi. 

Sony Microsoft'u mu bekliyor?

Hatırlarsanız 2019 senesinin Aralık ayında Microsoft Xbox Series X’in adını ve tasarımını ortaya çıkarmış Sony ise Mart ayına kadar sadece PlayStation 5’in logosunu paylaşmıştı. Tabi şirketin bu noktada daha ağır başlı bir tutum izlemesindeki en büyük etken PlayStation 4’le yakaladığı başarı. PlayStation 4’le bugüne kadar en çok satan oyun konsolunu geliştiren bir şirket olarak Sony, Microsoft’u kullanıcılara kendisini kanıtlamak zorunda bırakıyor. Buda şirkete PlayStation 5’te hem kullanıcı heyecanını arttırarak, hem de rakibinin hamlelerini gözlemleyerek bir yol izlemesi için fırsat tanıyor. 

En yeni PS5 konsept tasarımı

Neredeyse artık tüm özellikleri bilinen Xbox Series X’le ilgili Microsoft’un neredeyse tüm kozlarını tükettiğini söylemek yanlış olmaz. Artık kullanıcılara sunacağı hiçbir şey kalmayan şirketin ilerleyen günlerde PlayStation 5’le ilgili detaylar gelmeye başladığında popülerliğini korumak için ne yapacağı büyük bir merak konusu. 

Keza Sony geçtiğimiz gün PlayStation 5 kontrol cihazı DualSense'i tanıtmasıyla oyun dünyasında PlayStation 5’e duyulan ilgi yeniden artmış durumda. Ancak PlayStation 5'in kontrol cihazının Xbox'ın kontrol cihazıyla benzer bir tasarıma sahip olması nedeniyle iki cihazın sürekli birbiriyle kıyaslanmasına neden olması göz önünde bulundurulduğunda Sony’nin stratejisinin şimdilik geri teptiğini söylemek mümkün. Ancak şirketin PlayStation 5’le ilgili henüz açıklayacağı da çok şey var. Şirket bu noktada özellikle fiyat konusunda Microsoft’u bekler ve PlayStation 5’i daha uygun bir fiyatla piyasaya sürerse ciddi bir avantaj sağlayabilir. İki dev şirket arasında yaşanan rekabette yeni nesil oyun konsolunda hangi şirketin daha başarılı olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. 

 


Sony başkan yardımcısından PS 5'in çıkış tarihine yönelik yeni açıklama!Sony başkan yardımcısından PS 5'in çıkış tarihine yönelik yeni açıklama!
Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!

PAYLAŞ