Son 10 yılın en iyi uygulamaları ve oyunları belli oldu - Haberler - indir.com

Son 10 yılın en iyi uygulamaları ve oyunları belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-21 18:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son 10 yılın en çok ilgi gören ve akıllı telefonlara en çok indirilen 10 uygulaması açıklandı. Buna göre 2010’lu yıllarda uygulama olarak zirvede Facebook uygulamasını görüyorduk. Dijital anlamda yeni bir dönüşüm dönemi olan 2010’lu yıllar önemli gelişmelere sahip dönemlerdi.  O yıllardan beri gelişen akıllı telefon trendleri ile beraber her yeni dönem piyasaya damgasını vuran sosyal medya ismi bir başkası oldu. Her platform kendi ağına sahip olmaya başlarken, farklı pazarlama yöntemlerini de görmüş oldu. Çok farklı hizmet ve servisler kullanıcılara sunulurken, dijital anlamda en fazla ilgi gören kavramlar ise mobil uygulamalar oldu.

Geçtiğimiz 10 yılın en çok indirilen 10 uygulaması

Nusret'in sosyal medya uzmanına ödediği maaş dudak uçuklattıNusret'in sosyal medya uzmanına ödediği maaş dudak uçuklattı
  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter

Listenin zirvesi şaşırtmazken, Facebook ve Facebook’a ait olan mesajlaşma servisi Facebook Messenger’i görüyoruz. Hemen ardındaki ikilide ise yine Facebook sahip olduğu WhatsApp ve Instagram uygulamalarını görüyoruz. Bu sıralama ile beraber Facebook şirketinin 2010 ve 2020 yılları arasını adeta domine ettiğini söyleyebiliriz. Şirketin amiral gemisi uygulaması Facebook’un mesajlaşma servisi Messenger ise milyarlarca kullanıcıya sahip durumda. WhatsApp ise en çok kullanılan mesajlaşma servisi olurken, Instagram’da aktif kullanıcı sayısı ile sosyal medya pazarında öne çıkıyor.

Facebook bir süre önce kullanıcı veri skandalları ile gündeme gelse de, kullanıcılar yoğun kullanımını sürdürmeye devam ediyor. Diğer yandan şirket hakkında Bernie Sanders ve Elizabeth Warren gibi politik isimler şirketin bölünmesi gerektiğini söylüyor. Son 10 yılın en fazla indirilen uygulamaları arasında herhangi bir sürpriz bulunmuyor ve hep tanıdık isimlerden oluşuyor. Öyle ki Twitter ve Snapchat gibi uygulamalarda listeye girmeyi başarıyor. Ancak bu noktada Tiktok rakiplerinden çok zaman sonra yayınlanmasına rağmen girmeyi başardığını söyleyebiliriz.


Twitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyorTwitter, sosyal medya için merkezileşmemiş standartlar oluşturmaya hazırlanıyor
Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!

PAYLAŞ