Solana, Dogecoin'i geçerek Kripto paralar arasında 7. sıraya yükseldi! - Haberler - indir.com

Solana, Dogecoin'i geçerek Kripto paralar arasında 7. sıraya yükseldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 18:01:02
Editör : B. Deniz Yaylacı
Kategori : Etkinlik

Kripto para birimi olan Solana, NFT, DeFi platformlarının da yardımıyla Dogecoin'i geçerek 7. sıraya yükseldi! 7. sıraya geçmeyi başaran Solana'nın bir sonraki geçeceği rakibi ise Ripple(XRP). Solana blok zincirinin kendi parası olan SOL yükselişini sürdürmekle birlikte piyasadaki en iyi performans gösteren kripto paraların başında geliyor. SOL, son yaşanan yükseliş ile birlikte toplam market hacmini genişleterek Dogecoin'i geçerek 7. sıraya geçmeyi başardı. Solana son 1 ayda %350 değer kazandı. 1 ay önce 30 dolar olan Solana şimdi 145 dolar seviyelerinde dolaşıyor.  Solana'nın bu yükselişi tarihi bir zirve olarak nitelendirildi. Dün 100 dolar seviyelerinde dolaşan Solana son 24 saatte %40 değer kazanmayı başardı.  Bununla birlikte Bitcoin mayıs ayında 30,000 dolar seviyesine düştüğünde Solana ise 20 dolar seviyesine gerilemişti. 

                               

Diğer yandan ise Dogecoin yatırımcıların arasında yaşanan güven problemi sebebiyle yukarı ve aşağı ivmelerde hareketlenme yaşıyor. Dogecoin, Elon Musk tarafından desteklense de yatırımcılar Dogecoin'in katma değeriyle ilgili kafa karışıklığı yaşadığı için yukarı ve aşağıda hareket gösterdiği görülmekte. Bununla birlikte Dogecoin için kafa karışıklığının giderilmesi için yeni bir danışman ve geliştirici ekip çalışmalarını sürdürüyor. Dogecoin ciddi bir altyapı ve planlama ile şaka ve meme coini olarak nitelendirilmekten kurtarılabilir hale gelebilir.

                                  

Solana, Ethereum rakibi olarak görülüyor!
Solana, Cartana'dan sonra Ethereum'un en büyük rakiplerinden birisi olarak görülüyor. Ethereum akıllı kontratlar, merkeziyetsiz uygulamalar ve de NFT koleksiyonlarının sağladığı katma değer konusunda en üst sırada yer alıyor. Fakat bununla birlikte Solana'nın blok zincirinde Ethereum'dan daha iyi olduğu iddia ediliyor ve Ethereum'un yerini almaya hazır olduğu düşünülüyor. Ethereum'a büyük rakip olarak gösterilen Solana'nın önünde ilerlemesi gereken uzun bir yol var. Bununla birlikte Solana proof-of-stake(PoS) mekanizması aracılığıyla Ethereum'dan daha iyi bir enerji verimliliği sağlıyor. Son olarak ise Solana, Ethereum'a göre daha hızlı ve daha düşük komisyon ücretiyle işlem gerçekleştirme hizmeti sunuyor. 
 

 

 





PAYLAŞ