Şok: Yandex Türkiye ofisini kapatıyor - Haberler - indir.com

Şok: Yandex Türkiye ofisini kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 16:18:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından birisi olan Yandex'in Türkiye'de yer alan ofisini kapatma yönünde bir karar aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre şirket, ekim ayı itibari ile Türkiye'de yer alan ofisini kapatacak. Türkiye'de hizmet vermeye devam edecek olan şirket, yönetim işlerini Rusya'da yer alan ofisten yürütmeye devam edecek.

1997 yılında kurulmuş olmasına rağmen sesini çok sonradan duyuran arama motoru Yandex'in, Türkiye'de yer alan ofisini kapatma kararı aldığı öğrenildi. "Marketing Türkiye"de yer alan bir habere göre dev şirket, Türkiye ofisini ekim ayı itibarıyla kapatacak.

Zoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardıZoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardı

Bir çok insanın arama motoru ve internet tarayıcısı olarak kullanmış olduğu Yandex, ülkemizde e-ticaret ve navigasyon alanındaki operasyonları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Bu arada söz konusu şirket, Türkiye'de yer alan ofisini kapatıyor olsa da Türkiye'de hizmet vermeye hız kesmeden devam edecek. Ancak bundan sonra Yandex'in Türkiye'deki operasyonları, Türkiye yerine Rusya'da bulunan ofisten yönetilecek.

Kararın nedeni düşen gelirler

Edinilen bilgilere göre Yandex'in Türkiye'de faaliyetlerini yöneten ofisini kapatmasının başlıca nedeni, pandemi nedeni ile düşüşe geçen gelirler. Aslına bakacak olursak şirketin Türkiye'deki gelirlerinin iyi olduğu ancak global tedbirler kapsamında böyle bir kararının olduğu ifade ediliyor. Bu bağlamda Yandex'in Türkiye ofisindeki çalışanlar, ekim ayının gelmesiyle birlikte görevlerini noktalamış olacaklar.



PAYLAŞ