Snapchat hisseleri yükselişe geçti - Haberler - indir.com

Snapchat hisseleri yükselişe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son yıllarda rakiplerinin gerisinde kalan Snapchat’in aktif kullanıcı sayısının fırlaması şirket hisselerini de arttırdı.

Pandemi süresince dünyada milyonlarca insanın evlerine kapanması, hem sosyal medya devi uygulamaların,  hem de sektörün gerisinde kalmış olan uygulamaların kullanıcısı sayısının artmasına neden oldu. Bu dönemlerde insanların en çok kullandığı uygulamalar arasında Snapchat’te olduğu öğrenildi.

Yeni Snapchat AR filtreleri gerçekçiliğiyle şaşırttı!Yeni Snapchat AR filtreleri gerçekçiliğiyle şaşırttı!

Netflix’in kullanıcı sayısını ikiye katlamasının ardından bir haberde Snapchat’ten geldi. Yılın ilk çeyrek raporunu açıklayan şirketin paylaştığı verilere göre Snachat uygulaması günlük aktif kullanıcı sayısı 229 milyona yükselterek yıl bazında 30 milyon kullanıcı daha kazanmayı başardı. Birkaç senedir düşüşte olan uygulama için bu rakamların oldukça önemli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Açıklanan rapora göre uygulama özellikle Asya, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde yüzde 45 oranında ciddi bir büyüme sağladı.

Kullanıcı alışkanlıklarına bakıldığında kullanıcıların günde ortama 4 milyar Snap attığı ortaya çıkıyor. Kullanıcılara sunduğu zengin AR filtreleriyle hem iletişim, hem de bir eğlence aracı haline gelen uygulamanın snap dizileri de dikkatleri üzerine çekiyor. Dizileri aylık 10 milyon kullanıcı takip ediyor. Uygulamanın sadece Nikita Unfiltered içeriği bu dönemde 20 milyon izleyiciye ulaşmayı başarmış durumda.

Snapchat'ta mesajların ne zaman silineceği nasıl ayarlanır?

Tabi uygulamanın kullanıcı sayısındaki bu büyük artış şirketin gelirlerini de olumlu yönde etkiledi. Snapchat’in elde ettiği gelir yüzde 44 artışla 462 milyon dolar oldu. Platformun kullanıcı başına düşen geliri ise yüzde 20 oranında bir artışla 2.02$ seviyesine ulaştı. Ayrıca NYSE borsasının kapanışının ardından yatırımcıların Snapchat hisselerine yoğun ilgi gösterdiği ve şirket hisselerinde yüzde 20 civarında artış olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Snapchat’in yıllar sonra elde ettiği bu büyük yükselişi pandemi döneminden sonra koruyup koruyamacağını ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


İlgili uygulamalar
Snapchat'ten hikaye paylaşım özelliği!Snapchat'ten hikaye paylaşım özelliği!
Snapchat koronavirüs için AR filtreler yayınladıSnapchat koronavirüs için AR filtreler yayınladı

PAYLAŞ