Slack kullanıcı sayısıyla kendi rekorunu kırdı! - Haberler - indir.com

Slack kullanıcı sayısıyla kendi rekorunu kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada çok ciddi önlemler alınıyor. Önlem almak durumunda kalanlardan biri de şirketler oldu. Salgın nedeniyle çalışanlarını evde kalmaya yönlendirmek zorunda kalan şirket, ekip koordinasyonu konusunda kilit rol oynayan sohbet uygulamalarına yönelmiş durumdadır. Söz konusu bu uygulamalar arasında Slack da yükselişe geçti. 

Corona virüs salgını nedeniyle iş yerlerinin kapanmak zorunda kalmasıyla uzaktan çalışmak, küçük bir kitlenin aktivitesi olmaktan çıkarak genel kesime yayıldı. Bu durum karşısında en karlı çıkanların başında ise elbette ki kurumsal laptop üreticileri ve koordinasyon yazılımları oldu. Microsoft Teams kullanıcılarının sayısındaki artış nedeniyle Microsoft'un bir hayli çökme yaşaması, işletmelerin bir hayli zora girmesine neden oldu. Kurumsal iletişim ağı olarak sıklıkla tercih edilen popüler uygulamalardan Slack, benzer şekilde popüleritesini artırmış durumdadır. 10 Mart Salı günü Slack, anlık olarak 10 milyondan kullanıcı rakamını gördükten sonra dün itibariyle ise 12,5 milyon rakamına ulaştı. 

Slack'in yeni güncellemesi, DM'leri okuyabiliyor!Slack'in yeni güncellemesi, DM'leri okuyabiliyor!

Slack yükselişe geçti

Slack uygulaması geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde 12 milyon günlük aktif kullanıcı sayısını tepe noktası olarak açıklamıştı ancak şirket o günden bu yana bu sayıyı güncellemiş gözüküyor. Microsoft Teams ise bu ay açıkladığı verilere göre günlük 44 milyon seviyesinde dolaşıyor gibi gözüküyor. İletişim uygulaması Slack tarafından yapılan bir diğer bir açıklamaya göre geçtiğimiz ay IBM, uygulamayı Microsoft Teams yerine 33 bin çalışanının şirket içi iletişim ihtiyacını gidermiş olarak gözüküyor. Yaşanan bu zor günlerde şirketler Slack ve buna benzer uygulamalar üzerinden iletişime geçerek homeofis çalışma sistemini benimsiyor. 

 


İlgili uygulamalar
Slack moru sevmedi! İşte yeni logoSlack moru sevmedi! İşte yeni logo
Slack yeni döneme yeni logo ile devam edecekSlack yeni döneme yeni logo ile devam edecek
Slack, Günlük 10 Milyon Aktif Kullanıcı barajını aştıSlack, Günlük 10 Milyon Aktif Kullanıcı barajını aştı

PAYLAŞ