Siri, mesajlaşma uygulamalarında varsayılan olarak kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Siri, mesajlaşma uygulamalarında varsayılan olarak kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-04 11:34:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

20 Eylül’de iPhone 11 ailesini tanıtan Apple, yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Hatırlarsanız iOS 13 ile birlikte Siri’nin daha gelişmiş özelliklere sahip olacağını sizlere duyurmuştuk. Ancak bununla sınırlı kalmayan Apple, Siri’ye yeni özellikler ekliyor. Bloomberg’ün yaptığı bir habere göre, Apple’a gelen yazılım güncellemesi, Siri’nin üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında varsayılan olarak kullanılmasına imkan tanıyor. Bu özelliğin ilerleyen dönemlerde uygulamalarda arama yapabilmeyi de sağlayacağı söyleniyor.

Siri entegrasyonu genişliyor!

iOS 13.1.2 güncellemesi yayınlandıiOS 13.1.2 güncellemesi yayınlandı

Whatsapp ve Skype gibi popüler mesajlaşma ve arama uygulamaların kullanımını daha kolay bir hale getiren bu güncelleme Siri’nin sesli komut sistemiyle çalışıyor. Sahip olduğu özelliklerle tamimiyle cebinizdeki asistan halini almaya başlayan “Siri”nin uygulama içerisinden birine mesaj gönderebilmesi için “Hey Siri” komutunun ardından “Whatspp’ta şu kişiye şu mesajı gönder” gibi bir komut vermeniz gerekli. Bu özellik günlük hayatta kullanıcıların çok tercih edeceği bir özellik olmasa bile, özellikle araç sürücülerinin sıklıkla tercih edeceği özellikler arasında yer alıyor.

Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!

Siri’nin bu özelliğini kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklerden birisi de komut verirken uygulama adını söylemeyi unutmamanız. Çünkü uygulama adını belirtmediğiniz takdirde Siri, mesajı Apple’ın varsayılan mesajlaşma servisi olan iMessage’den gönderiyor.

Ancak Siri’nin bu özelliğinin uygulamalarda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için uygulama geliştiricilerinin de güncel olması gerektiğinin altını çizmekte fayda var.

Apple’ın Siri teknolojisinde imza attığı yenilikler sadece arama ya da sesli mesaj komutuyla da sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde iOS 13 ile birlikte Spotify’e Siri desteği sağlayan Apple aynı hizmeti kendi müzik servisi olan Apple Music’te de aktif bir şekilde sunmaya başladı. iOS 13 güncellemesi sayesinde artık Apple Music’te Siri sayesinde uygulama içinde sanatçı araması yapılabiliyordu. Siri entegrasyonunu birçok uygulamada sunmaya başlayan Apple’ın kullanıcıların uygulama deneyimini arttırmayı hedeflediğini söylemek yanlış olmaz. Apple’ın güncellemeleriyle ilgili yeni gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


iOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründüiOS 13.2 Beta ile Göründü Apple'ın 'Deep Fusion' teknolojisi göründü
Apple Arcade'in öne çıkan özellikleriApple Arcade'in öne çıkan özellikleri

PAYLAŞ