Signal yoğunluktan çöktü - Haberler - indir.com

Signal yoğunluktan çöktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ın gizlilik politikalarındaki kararlarından sonra milyonlarca kullanıcı alternatif uygulamalara geçiş yaptılar. Bunlardan birisi de Signal olurken, yaşanan bu kullanıcı geçişi sonrasında uygulamada erişim sorunları geçtiğimiz saatlerde yaşandı. Ancak yaşanan bu yüklenme sonrasındaki sunucu problemlerinin Signal ekibinin sunucularını genişlettiğini belirtmesiyle çözüldüğü açıklandı. WhatsApp’ın yeni gizlilik politikalarına karşı olan kullanıcıların alternatif uygulamara akı etmesi büyük bir kitlenin yeni uygulamalara geçmesi anlamına geliyor. Bu popüler uygulamalardan birisi de Signal olurken, kullanıcı göçünü kaldıramayan sunucular uygulamada erişim sorunları ortaya çıkardı. Bununla beraber ise mesajlaşmalarda aksamalar yaşandı.

Ancak bu sorunun ortaya çıkması ile beraber Signal ekibi tarafından kısa süre de çalışmalara başlanıldı ve uygulama için sunucuların genişletildiği ve problemin ise dün gece saatlerinde çözüldüğü açıklandı.

Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldıSignal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı

Signal, yoğun kullanıcı geçişine dayanamadı

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile “Signal geri döndü!” diyen ekip bu açıklama sonrasında mesajlaşma noktasında Signal’deki problemin ortadan kalktığı da anlaşılmış oldu. Uygulama sunucuları bir hafta gibi bir sürede beklenmediği bir yoğunluk ile karşılaştı ve sunucular ise bu yükü kaldıramamış oldu. Play Store verilerine göre ise uygulamanın kullanıcı tabanı bir hafta içinde 5 kat artış sergiledi Diğer platforlmara karşı ise Signal’in 10 kat büyüme yaşadığı gözüküyor.

Kullanıcıların WhatsApp yerine Signal tercih etmelerindeki sebep olarak ise gizliliğe odaklı önem vermesi diyebiliriz. Mesajların uçtan uca şifrelendiği Signal uygulaması açık kaynak kodlu olması ile de güvenilirlik sağlamış oluyor. Bu sayede kullanıcılar hem verilerini hem de mesajlarını güvenle saklamış oluyorlar. WhatsApp’ın verileri Facebook ile paylaşması ise büyük tepkilere sebep olup, daha sonra ise WhatsApp’ın gizliliği koruduğuna dair açıklamalar yapmasına sebep olsa da, kullanıcıların geri dönüşünün bir hayli zor olduğu gözüküyor.


İlgili uygulamalar
Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçtiSignal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti
Signal için yeni bir özellik yoldaSignal için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ