Shazam Apple Music desteği alıyor! - Haberler - indir.com

Shazam Apple Music desteği alıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2018 yılında Apple tarafından satın alınan servis Shazam’da şuan da sadece Spotify entegrasyonu bulunuyordu. Şirket şimdi ise gerçekleştirmiş olduğu yenilik ile Shazam için Apple Music entegrasyonu getirmeye hazırlanıyor. Uzun bir süredir Apple’ın müzik keşif uygulaması olan Shazam için Apple Music desteği getireceği bekleniyordu. Nitekim öyle oldu ve kullanıcılar artık Apple Music hesaplarını Shazam’a bağlayabilecekler ve uygulamada sadece Spotify kullanma zorunlulukları ortadan kalkmış oldu. Şuan için beta sürümde olan bu destek ile beraber Shazam kullanıcıları çeşitli mekan ve ortamlarda duymuş oldukları şarkıları dinlemek için Spotify veya Apple Music arasında bir seçim yapmak zorunda olacaklar.

Shazam için Apple Music desteği geldi

Shazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik EklendiShazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik Eklendi

Apple, 2018 yılında Shazam’ı satın aldı ve o dönemde Spotify hesabınızı çalma listesinize ekleyebiliyordunuz. Ancak Android Police kaynaklı raporlara göre Apple Music hesabınızı varsayılan olarak müzik çalar tanımlayabiliyorsunuz. Uygulamanızda yer alan kütüphane bölümüne erişiyor ve ayarlar kısmına giriyorsunuz. Ayarlar bölümünden 2 adet müzik servisi ile bağlantı kurma imkanı göreceksiniz. Apple Music’in yanında hala beta simgesinin olduğunu belirtelim.

Apple Music’e bağlantı kurduğunuz zaman ilk olarak sizi uygulamaya yönlendirecek. Apple Music hesabınız yok ise karşınıza hata ekranı çıkacaktır. Hesabınız var ise bağlantınız gerçekleşecek ve Spotify’da olduğu gibi Shazam’ın tanımlamış olduğu şarkıları kolay bir şekilde Apple Music listelerinize dahil edebileceksiniz. Apple Music’in gelmesi ile beraber Spotify desteğinin de sürmesi bekleniyor. Her iki platform birbirine rakip olurken, müzik uygulaması seçim noktasında seçimin kullanıcılarda kalması oldukça güzel olacaktır. Ancak bazı beklentilere göre beta sürecinden sonra Shazam’da sadece Apple Music desteğinin kalması bekleniyor. Şuan için beta sürecinde olan bu özelliğin yakın zamanda tüm Shazam kullanıcıları için aktif olması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Apple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdiApple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdi
Shazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyorShazam 3 ay ücretsiz Apple Müzik hediye ediyor

PAYLAŞ