Sensor Tower'ın izinsiz kullanıcı verilerini topladığı ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

Sensor Tower'ın izinsiz kullanıcı verilerini topladığı ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mobil uygulama istatistiklerini tutan Sensor Tower’ın uygulamalar üzerinden dolaylı olarak kullanıcı verilerini toplamaya başladığı ortaya çıktı.

Son dönemlerde kullanıcı verilerinin kayıt altına alınması, ve kullanıcı gizliliği ihlalleri epey gündemde olan bir konu. Google ve Facebook gibi dev şirketlerin bu konu hakkında pek çok skandala karışması alınan önlemleri de arttırmış ve hatta yasa savunucularını da harekete geçirmişti. Ancak ortaya atılan iddialar bu ihlali Sensor Tower’ında yaptığını gösteriyor.

Tinder hassas kullanıcı verilerini paylaşma suçlamasıyla karşı karşıya!Tinder hassas kullanıcı verilerini paylaşma suçlamasıyla karşı karşıya!

Mobil uygulama dünyasının istatistiklerini tutan önemli analiz platformu Sensor Tower oldukça çarpıcı bir iddiayla gündeme geldi. Kullanıcı verilerini habersiz olarak topladığı iddia edilen Sensor Tower’ın bunu uygulamalar üzerinden dolaylı yollarla gerçekleştirdiği söyleniyor.

Sensor Tower kullanıcı verilerini topluyor

Kullanıcılar tarafından doğrudan ziyaret edilen bir platform olmayan Sensor Tower mobil uygulamalardan çeşitli veriler toplayarak uygulamaların indirme rakamlarını, kullanım sürelerini ya da dönemsel hasılatlarıyla ilgili detaylı grafikler sunan bir platform. Ancak ortaya atılan iddialar şirketin bunun için oldukça ilginç bir yöntem tercih ettiğini belirtiyor.

Son 10 yılın en beğenilen iOS uygulamaları

BuzzFeed tarafından aktarılan bilgilere göre Sensor Tower’ın yönettiği farklı isimler kullanan geliştirici hesapları bulunuyor. Bu hesaplar iOS ve Android tarafında reklam engelleme ve VPN gibi çeşitli uygulamalara sahip. Yönetici yetkisi alabilen sertifikalara sahip olan söz konusu uygulamalar kullanıcılar tarafından indirildikten sonra kullanıcıların hassas verilerine erişebiliyor. İddiaları reddetmeyen Sensor Tower patronu Randy Nelson ise sıkı rekabet nedeniyle böyle bir yönteme başvurduklarını belirterek kişileri tanıtacak verilerin toplanılamadığının altını çiziyor. Uygulama mağazalarında Sensor Tower’ın sahip olduğu Luna VPN, Adblock Focus gibi toplamda 20 uygulaması olduğu tespit edilmiş.

Randy Nelson uygulamaların kullanım koşullarını ihlal etmediğini belirtse de Apple ve Google’ın uygulamaları mağazalarından kaldırdığını açıkladı. Ancak bir çoğu popüler olan Sensor Tower’ın uygulamalarının kaç kullanıcı tarafından indirildiği bilinmiyor.


Antivirüs programı Avast kullanıcı verilerini satmakla suçlanıyor!Antivirüs programı Avast kullanıcı verilerini satmakla suçlanıyor!
WhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildiWhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildi

PAYLAŞ