Şehirler Arası Yolculuğun En Hesaplı Yolu: BlaBlaCar (Video) - Haberler - indir.com

Şehirler Arası Yolculuğun En Hesaplı Yolu: BlaBlaCar (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Dünya üzerinde 10 milyonu aşkın üyesi bulunan BlaBlaCar, dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağıdır. Türkiye'de de hizmet vermeye başlayan servisin mobil uygulamaları sayesinde aynı yöne gideceğiniz diğer üyelerle yolculuklarınızı paylaşabilirsiniz.

Dünyanın en pahalı benzinini kullanana Türkiye'yi ilk girdiği pazar olarak seçen BlaBlaCar, trafikteki araba sayısını azaltmak ve aynı yönde uzun mesafe yolculuk yaparak sürücü ve yolcuları bir araya getirmek için oluşturulmuş bir sosyal paylaşım ağı.

BlaBlaCar

Güvenilir bir topluluktan oluşan ve üyeleri arasında paylaşım imkanı verecek şekilde tasarlanmış olan BlaBlaCar, popüler paylaşım uygulamaları arasında benzersiz bir yere sahip.

BlaBlaCar mobil uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra Facebook bilgilerinizle giriş yaparak kendi profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Ardından gidecekleri yer ile tarihi belirterek aynı yönde yolculuk yapacak olan sürücüleri arayabiliyorsunuz. Kendi aracıyla yolculuk edecek kullanıcılar ise yolculuk detaylarını, araba modelini ve boş koltuk sayısını uygulamaya girebiliyor.

Sistem yolcuların sürücüye ödeyecekleri net rakamı hesaplıyor ve sürücüler kar gözetmeden yol masraflarını diğer yolcular ile paylaşıyor. Aynı güzergahta yolculuk edecek yolcu ve sürücüler, BlaBlaCar'ın güvenilir topluluğunda karşılarına çıkan profilleri inceleyerek birlikte seyahat edeceği kişileri önceden tanıma imkanı buluyor. 

BlaBlaCar

Birbirlerinin fotoğraf ve kısa biyografilerini, haklarında daha önceki yolculuklarından bırakılmış yorum ve puanlamaları, sürücü yeteneklerini değerlendirip yolculuk yapacakları kişileri seçiyor.

BlaBlaCar'da aynı yöne gidecek kişiler sadece ulaşım masraflarını en aza indirmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni insanlarla tanışarak sosyalleşme fırsatı da yakalıyorlar. ''Bayanlara özel'' bir yolculuk yapmayı tercih edenler, hem sürücü hem de yolcuların sadece bayan olduğu bir yolculuk da planlayabiliyor. 

Tamamen ücretsiz olarak Android ve iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz BlaBlaCar uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebileceğiniz gibi daha fazla bilgi sahibi olmak için yayınlanan BlaBlaCar Tanıtım Videosu'nu izleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

BlaBlaCar Tanıtım Videosu


PAYLAŞ