Samsung'un Kendi İşletim Sistemi Tizen ile Çalışan Yeni Akıllı Telefonu Sızdırıldı - Haberler - indir.com

Samsung'un Kendi İşletim Sistemi Tizen ile Çalışan Yeni Akıllı Telefonu Sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-06 14:00:00
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon konusunda piyasada söz sahibi olan Samsung, önemli projelere imza atarak, dünya üzerinde en çok kullanılan telefonların üreticisi olmayı başardı. Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren marka artık kendi işletim sistemi olan Tizen'i kullanabileceği telefon olan Samsung Z2'yi üretti.

Tizen İşletim Sistemi

Son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birisi de Tizen İşletim Sistemidir. Android'e rakip gelmesiyle tartışılan ve konuşulan Tizen işletim sistemi Güney Kore üreticisi Samsung'un başarısıdır. Bundan sonraki telefonlarında kullanmayı planladığı işletim sistemi şimdiden ilgi odağı oldu. Linux tabanlı işletim sistemi olan Tizen, ilk olarak Nokia'nın Microsoft ile anlaşması sonucunda ortaya çıktı. Nokia ile anlaşan marka Meego'yu geliştirmeye çalışsa da geliştiremeyeceğini anladıktan sonra Intel ile anlaşan Samsung'a satmasıyla serüveni başladı. Meego ile bağı olmayan Tizen, HTML5 API'ler üzerine kuruldu.

Güney Koreli Samsung ve Tizen birleşimi sonrası harika işletim sistemi

Dünya üzerinde en çok kullanılan akıllı telefonların işletim sistemlerine bakıldığında Androd olduğu görülür. Tüm bu talebe rağmen dünya devi elektronik cihaz üreticisi Samsung ürettiği android işletim sistemli telefonlarına bir de Tizen işletim sistemli telefonlarını eklemeye koyuldu. Piyasaya sürülecek olan akıllı telefonların piyasadaki diğer telefonlara bakarak daha kullanışlı olacağı yönünde iddialara bulunmaktadır. Tizen işletim sisteminin kullanılacağı telefonlar Samsung Z2 olacağı yönünde bilgiler gelmektedir. Bunun yanında ise Samsung Z2 ve Samsung Z3'te yine Tizen işletim sistemine ait telefonlar olarak raflarda satışa sunulacaktır.

Tizen işletim sistemine sahip olan Samsung Z2'de hangi özellikler bulunur?

Samsung Z2'nin şimdiye kadar net olarak bilinen iki özelliği bulunmaktadır. Mobil cihaz öncelikle 4 inçlik Amoled ekrana sahip olacaktır. Bunun yanı sıra cihazda 1 GB RAM alanı bulunduğu gibi 4G altyapısına sahip olarak üretildi. Bu da cihazı 4G yapısını destekleyen ilk Tizen işletim sistemine sahip cihaz özelliğini kılar. Cihaz hakkında başka bilgi bulunmasa da cihazın diğer Tizenli mobil cihazlar gibi giriş seviyesine sahip olacağı düşünülmektedir.

Tizen İşletim Sistemine Sahip Cihazlar Nerede Satılır?

Tizen işletim sistemine ait cihazlar maddi durumu düşük ülkelerde satışa çıkacaktır. Bunlar arasında Endonezya, Hindistan, Kenya ve Nijerya yer alır.





PAYLAŞ